Archívum: 2013 Június

Lúgosító klorofill a SuperGreens italba

Lúgosító klorofill a SuperGreens italba

A klorofill egyrészt antioxidáns, másrészt gyulladáscsökkentő és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Azonban ennél sokkal több előnyt nyújt a szervezet számára: tisztítja a vért és segít a máj, a belek és emésztőrendszer méregtelenítésében.
A csicsóka

A csicsóka

Sokan ajánlják cukorbetegeknek a csicsókafogyasztást. A csicsóka valóban sok inulint tartalmaz. De mi is ez az inulin?
A nyírfacukor

A nyírfacukor

A nyírfacukor története nagyon érdekes. Olyan, mint a viccben: „Szép ez a zöld szoknya. Szép, csak nem zöld és nem szoknya”.
Vegetáriánus étrenddel a hosszú életért?

Vegetáriánus étrenddel a hosszú életért?

Mi a vegetáriánus diéta legfőbb előnye? Egyre több kutatás erősíti meg azt, hogy a vegetáriánusok tovább élnek, mint húst fogyasztó társaik. A neves JAMA folyóiratban megjelent tanulmány 6 éves periódusban, összesen 70 000 ember étkezési szokásait vizsgálta és megállapította, hogy a vegetáriánusoknál 12%-kal alacsonyabb a halálozás mértéke, mint a nem vegetáriánusoknál. 
Természetes ételekkel a nyári forróság ellen

Természetes ételekkel a nyári forróság ellen

Bár a nyár első napjai meglehetősen hidegre és csapadékosra sikerültek, pár héten belül beköszönt majd a valódi kánikula. Nem mindegy, hogy ezeken a forró napokon milyen ételeket és italokat fogyasztunk. Ha kihasználjuk a tradicionális kínai medicina több ezer éves bölcsességét, sokat segíthetünk magunkon az év legmelegebb időszakában. Amikor testünk egészséges és megfelelő egyensúlyban van, a forró nyári napok sokkal élvezetesebbé válnak. 
10 perc mediterrán varázslat

10 perc mediterrán varázslat

Ezt a mártást, amely Katalóniából származik, tíz perc alatt elkészíthetjük. Egy szelet pirítós kenyérrel és egy pohár borral, valamint felkarikázott, friss paradicsommal elfogyasztva, egy kis ideig úgy érezhetjük magunkat, mintha a mediterrán vidék beköltözött volna az otthonunkba.