Lúgosító

Gyógyteák, lúgosító teák

Gyógyteák, lúgosító teák

A teafogyasztásnak évszázadokra, sőt, egyes régiókban évezredekre visszanyúló hagyománya van. Az angolok több száz éve fogyasztják rendszeresen a különleges, főleg fekete teákat, a Távol-Keleten pedig évezredek óta használják a különböző teákat szomjoltásra és bizonyos betegségek gyógyítására. Az alternatív gyógyítók számos teafajtának tulajdonítanak gyógyító hatást. 
Gyors méregtelenítés természetesen

Gyors méregtelenítés természetesen

Tavaszi nagytakarítás nem csak otthonunknak, autónknak vagy kertünknek van szükséges, hanem szervezetünknek is. A tavasz a legjobb időpont arra, hogy megtisztítsuk szervezetünket a felgyülemlett káros anyagoktól. Nézzük meg, melyek azok a természetes ételek, melyek segíthetik ezt a folyamatot.
A leggazdagabb természetes A-vitamin forrás

A leggazdagabb természetes A-vitamin forrás

A leggazdagabb természetes A-vitamin forrás a spenót. 100g-ban 8.100 IU A vitamin van és ezzel vastagon az első helyen áll a zöldségek és a gyümölcsök versenyében. A második helyezett a brokkoli, de ez csak 1.920 IU A-vitamint tartalmaz. A bronzérmes a tök. A vitamin tartalma 1.120 IU.
Lúgosító articsóka

Lúgosító articsóka

A koleszterincsökkentő articsókalevél kivonat. Az articsókát legtöbben az élelmiszerüzletekben kapható zöldségként ismerik és csak kevesen hallottak a gyógyító tulajdonságokkal rendelkező articsóka levélről.  Az articsóka levél kivonatot a szár alján található levelekből készítik, mivel erősebb terápiás hatásúak, mint a bimbók.
A kelkáposzta a növényi alapú étrend „marhahúsa”

A kelkáposzta a növényi alapú étrend „marhahúsa”

Bár a szupertáplálékoknak nincs hivatalos definíciója, olyan gyümölcsöket és zöldségeket nevezünk így, melyek különösen táplálóak és hasznosak az egészségre nézve, valamint magas fitonutriens tartalommal rendelkeznek. Ezen meghatározás alapján a kelkáposzta az első tíz szupertáplálék közé tartozik. 
Öt módszer a folyamatos méregtelenítéshez

Öt módszer a folyamatos méregtelenítéshez

Becslések szerint ma körülbelül 80.000 vegyi anyag létezik, melyből évente több millió tonnát használnak fel az élelmiszer- és termékgyártáshoz vagy bocsátanak a levegőbe és vizekbe. 
< 1. oldal (összesen: 16) Rendezés: