Zsírsavak

Egészséges, lúgosító táplálkozás

Egészséges, lúgosító táplálkozás

Mára tudjuk, hogy a szénhidrátokban, rossz minőségű zsírokban és mesterséges összetevőkben gazdag tipikus gyorséttermi ételek, mint a hamburger, olajban kirántott húsok (vagy csak húsnak látszó képződmények) rendszeres fogyasztása szívbetegséghez, cukorbetegséghez és elhízáshoz vezethet. De szerencsére igaz ennek az ellenkezője is.
Klorofill, a „zöld vér”

Klorofill, a „zöld vér”

Klorofill, a „zöld vér” a növényekben a napsugárzás és a klorofill részvételével a széndioxidból (amit mi kilélegzünk) és vízből glükóz (cukor, vagyis energia) és oxigén keletkezik (ami számunkra nélkülözhetetlen az élethez).
Lúgosítás citrommal?

Lúgosítás citrommal?

Nagyon sok kérdés érkezik hozzánk mostanában a lúgosítással kapcsolatban, az egyik leggyakrabban elhangzott pedig, hogy valóban lehetséges-e citrommal lúgosítani? Tudjuk, hogy a zöldségek többsége lúgosító hatású, azonban ez messze nem igaz az összes gyümölcsre. Ha találomra megkérdeznénk „laikusokat” arról, hogy vajon a citrom lúgosító gyümölcs-e, nagy valószínűséggel a többség válasza az lenne: nem, a citrom inkább savasít. Pedig ez tévedés.
Lúgosító omega 3 zsírsavak, zöldségek és gyümölcsök

Lúgosító omega 3 zsírsavak, zöldségek és gyümölcsök

A Neurology című szaklapban megjelent tanulmány szerint az omega 3 zsírsavakban gazdag ételek, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása csökkentheti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulási esélyét. Ezek az ételek szerves részét képezik a sejt szintű lúgosításnak.
< 1. oldal (összesen: 5) Rendezés: