Archívum: 2013 Április

A só története

A só története

Ha a civilizáció történetét meg akarjuk ismerni, akkor magának a sónak a történetét kell tanulmányoznunk (Mark Kurlanski). Az emberiség történetében a legkeresettebb árucikk a só volt.
A játék zsírra megy

A játék zsírra megy

Táplálkozásunk során három alapvető élelmiszert fogyasztunk: a zsírokat, a szénhidrátokat és a fehérjéket. Ezen felül még szükségünk van természetesen vitaminokra és ásványi anyagokra is, de most koncentráljunk az első háromra.
Só, cukor, zsír

Só, cukor, zsír

Korunk „elhízás járványát” nem érthetjük meg addig, amíg ennek a három tényezőnek a szerepét nem tisztázzuk. 
Amit a fahéjról tudni érdemes

Amit a fahéjról tudni érdemes

A fahéj világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, mint jellegzetes ízű fűszernövény, azonban egészségre gyakorolt pozitív hatásai messze túlmutatnak harsány ízén. A fahéj erős baktérium- és gombaölő, de emellett más gyógyító tulajdonsága is ismert. 
Az élelem bére

Az élelem bére

Nagyon sok táplálkozás kutató jutott napjainkban arra a következtetésre, hogy ha az étkezést egyfajta jutalmazásként éli meg szervezetünk, akkor az elhízás szinte elkerülhetetlenné válik. Ilyen szempontból kiemelkedően veszélyesek a cukrok és az intenzíven édes ételek és italok, mert az édes íz már génjeinkben kódolva van, mint jó íz, ezáltal szinte mindenki nagyon kedveli őket. 
Sárgarépával a prosztatarák ellen?

Sárgarépával a prosztatarák ellen?

A zöldségek és más, A-vitaminban gazdag ételek, valóban védelmet nyújthatnak a főleg idősebb férfiak körében igen gyakori betegséggel, a prosztatarákkal szemben?
< 1. oldal (összesen: 5) Rendezés: