Archívum: 2013 Május

Megette már a mai C-vitamin adagját?

Megette már a mai C-vitamin adagját?

Beigazolódni látszik az, amit az ősi, alternatív gyógyítók már évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt is jól tudtak: a C-vitamin hiánya a szervezetben elősegítheti a szívbetegségek kialakulását. Dán kutatók kettős vak (a vizsgálatban résztvevő alany sem tudja, hogy hatóanyagot vagy placebot kap és az orvos sem, hogy melyiket adja) vizsgálattal igazolták, hogy a C-vitamin hiánya növeli a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját.
Gyógyító gombák?

Gyógyító gombák?

Mára már meglehetősen sokat tudunk az ősi gyógygombákról, azonban tudásunk még messze elmarad azon távol-keleti gyógyítókétól, akik több évezredes tapasztalat birtokában vannak. Kínában vannak olyan feljegyzések a reishi (pecsétviaszgomba vagy ganoderma), cordyceps (hernyógomba) és shiitake gyógygombáról, melyek több mint 4000 évesek. 
Gyógyteák, lúgosító teák

Gyógyteák, lúgosító teák

A teafogyasztásnak évszázadokra, sőt, egyes régiókban évezredekre visszanyúló hagyománya van. Az angolok több száz éve fogyasztják rendszeresen a különleges, főleg fekete teákat, a Távol-Keleten pedig évezredek óta használják a különböző teákat szomjoltásra és bizonyos betegségek gyógyítására. Az alternatív gyógyítók számos teafajtának tulajdonítanak gyógyító hatást. 
Gyors méregtelenítés természetesen

Gyors méregtelenítés természetesen

Tavaszi nagytakarítás nem csak otthonunknak, autónknak vagy kertünknek van szükséges, hanem szervezetünknek is. A tavasz a legjobb időpont arra, hogy megtisztítsuk szervezetünket a felgyülemlett káros anyagoktól. Nézzük meg, melyek azok a természetes ételek, melyek segíthetik ezt a folyamatot.
Kurkumával az inzulin rezisztencia ellen?

Kurkumával az inzulin rezisztencia ellen?

Az elmúlt években számos kutató kitüntetett figyelmet szentelt az egyik legfantasztikusabb természetes gyógyító növénynek, a kurkumának. Megtudtuk, hogy a kurkuma értékes hatóanyagai fontos szerepet játszhatnak pl. a rák megelőzésében, gyógyításában, a szervezet öregedésének lassításában, s most egy újabb kivételes tulajdonságára figyelhettünk fel. 
< 1. oldal (összesen: 3) Rendezés: