A dr. Robert Young által kifejlesztett módszer egy nagyon szimpatikus matematikai módszerre alapoz. Hány kilótól szeretne megszabadulni? 5-től? 10-től? Netán 20-tól? Akármi is válasza, szorozza meg 4-gyel, ennyi nap alatt érheti el. 10 kilótól szeretne megválni? 40 napra lesz szüksége.

A módszer nem csupán egy diétát kínál, hanem egy komplett életmód programot.

Magyarországon másfél millió ember elhízott, ezen felül pedig 2,7 millió ember túlsúlyos (Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet adatai). A 15 éven felüli lakosság 34%-a túlsúlyos, míg az elhízás aránya 18,8%. A magyar lakosság több mint felének a BMI-je (body mass index) meghaladja a 25-öt (25 kg/m2 a normál érték).

Az iskoláskorú gyerekek 10,6-13,3%-a túlsúlyos (fiúk-lányok), míg 2,5-3,4%-a elhízott. A 13 évnél idősebb fiúk 13%-a túlsúlyos.

A dohányzás és az alkoholizmus után az elhízás a 3. legfontosabb elkerülhető, betegséghez és halálhoz vezető ok. Súlyos elhízás esetén a halálozás esélye kétszeresére nő a normál súlyúakhoz képest.

Az Országos Lakossági Egészség Felmérés 2003-as adatai szerint a felnőtt nők 40%-a, és a felnőtt férfiak 30%-a szívbeteg.

65 év felett már a lakosság 70%-a szenved szív és keringési betegségben.
Magyarországon a középkorú lakosság 13%-ának magas a koleszterinje, 65 év felett ez az érték 20%. A magas vérnyomás gyakorisága az EU átlagát 70%-kal haladja meg, s ezzel a legrosszabb helyen állunk az Unióban. Ezen kívül a nők 8%-a, és a férfiak 7%-a II. típusú cukorbeteg (ők az elhízás miatt lesznek cukorbetegek).

Döbbenetes: Magyarországon minden harmadik nő és minden negyedik férfi úgy gondolja, hogy semmit nem tehet az egészségéért!!! Ezért aztán a 18-34 éves korosztályban a zöldség és gyümölcs fogyasztás drámaian csökkent az utóbbi években (2000 és 2003 között készült a felmérés).

A magyaros konyha teljes energia bevitelének 36-38%-a zsír! A zsír bevitel férfiak esetében naponta 120g +/- 30g, nőkben 90g +/- 23g a felmérés szerint. Ehhez jön még a bőséges alkoholfogyasztás is!

A magyar lakosság táplálkozási szokásait az alábbiak jellemzik:

1. túl magas energia bevitel
2. magas zsírfogyasztás (és azon belül is állati eredetű zsír fogyasztás és koleszterin)
3. sok cukor
4. sok só
5. elégtelen zöldség és gyümölcs bevitel
6. elégtelen diétás rost bevitel

Az a fő probléma, hogy a táplálékban lévő íz anyagok döntő részben zsír-oldékonyak, ezért a zsírszegény ételeket a fogyasztók ízetlennek találják. És itt jön a csapda: mivel ízetlen, többet esznek belőle!!! Ez az a csapda, ami miatt a diéták 98%-a sikertelen 10 éves időtávban!!!

Mára az elhízás lett a második leggyakoribb halálok a világon. A túlsúly növeli a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, hajlamosít a cukorbetegségre, de okozhat ízületi bántalmakat, epekövet, magas vérnyomást, veseelégtelenséget, áttételesen stroke-ot vagy éppen rákot.

A sok túlsúlyos ember modern társadalmunk eredménye, hiszen az elmúlt évtizedekben alapvetően megváltoztak szokásaink. Sokat dolgozunk, keveset mozgunk, ritkán vagyunk a szabadban, gyors ételeket eszünk, cukros folyadékokat iszunk, sok stressz ér minket és nem pihenünk eleget.

Bár az orvosok legnagyobb része a túlsúlyos embereknek azt javasolja, hogy egyenek kevesebbet, mozogjanak többet, ennek ellenére az elhízott emberek száma folyamatosan nő.

Az ideális testsúly elérésének legfőbb módszere a megfelelő táplálkozás. Fontos, hogy megfelelő minőségű zsiradékot fogyasszunk, és sok zöldséget együnk. Emellett alapvetően meghatározó az is, hogy mit iszunk. Testünket megfelelően kell hidratálnunk, amihez jó minőségű folyadékra van szükségünk. Ez a folyadék a mi esetünkben a SuperGreens zöld ital, mely nem édes, nem sós, viszont 49 gyógynövény keverékét tartalmazza, ami segít minket az egészséges fogyás elérésében.

Általában elmondható az, hogy akinek sikerül megszabadulnia felesleges kilóitól, egészségesebbé válik: csökken a koleszterin szintje, normalizálódik a vércukra, emésztési zavarai megszűnnek, jobb lesz a közérzete, emellett pedig számos korábban szedett gyógyszerét elhagyhatja.

Akinek sikerül lefogynia, egyszerűen egészségesebb lesz, hosszabb és jobb minőségű életet élhet!

SuperGreens csomagok - SuperGreens csomagok

http://www.drtihanyi.hu/uploads/SGporcseppflakon.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!