Sport

A fehérje gazdag diéta és a fiatalkori sportolás

A fehérje gazdag diéta és a fiatalkori sportolás

Testépítők, sportolók körében nagyon népszerű a magas fehérje tartalmú étrend. ilyenkor a testsúly kg-ra számított fehérje bevitel akár 4-5-szöröse lehet az ajánlott mennyiségnek (4-5g/tskg, az ajánlott 0,7-1gr/tskg helyett). Mi történik ilyenkor szervezetünkben? 
A játék zsírra megy

A játék zsírra megy

Táplálkozásunk során három alapvető élelmiszert fogyasztunk: a zsírokat, a szénhidrátokat és a fehérjéket. Ezen felül még szükségünk van természetesen vitaminokra és ásványi anyagokra is, de most koncentráljunk az első háromra.
Ha jön a nyár

Ha jön a nyár

Mindenki szabadulni szeretne a fölös kilóktól, jól szeretne kinézni levetkőzve is. Ilyenkor van nagy keletje a csoda fogyókúráknak. Érdemes kicsit átgondolnunk előtte néhány dolgot. A legkézenfekvőbb és a leghatékonyabb a szénhidrátok megszorítása az étrendben. Igen ám, de mennyi is az annyi?
Az esszenciális aminosav szükségletünk

Az esszenciális aminosav szükségletünk

A fehérjék aminosavakból állnak. Húsz féle aminosavat ismerünk, amik beépülnek az emberi szövetekbe, ezek a testépítő aminosavak. Ebből 12 félét képes a saját szervezetünk is szintetizálni, nyolc félét nem. Ezt a nyolc aminosavat nevezzük esszenciális aminosavaknak. 
A leggyakoribb hiánybetegség

A leggyakoribb hiánybetegség

Sok hallgató ment már lépre, amikor ezt a kérdést nekik szegezték. Gondolnak különböző vitaminokra, ásványi anyagokra, pedig a helyes válasz nem ez. A leggyakoribb hiánybetegség a mozgáshiány betegség.
Kókuszvíz a sportitalok helyett

Kókuszvíz a sportitalok helyett

A legegyszerűbb módszer a szervezet folyadék és elektorlit háztartásának visszaállítására edzés után, a víz és gyümölcsök fogyasztása. Erőteljes megterhelés vagy betegség esetén azonban szükség lehet egy gyors elektrolit lökésre. Azok számára, akik vonakodnak a sportitaloktól, azok hozzáadott színezékei, aromái, édesítőszerei és tartósítószerei miatt, a természet megadta a tökéletes hidratáló italt, a kókuszvizet. 
< 1. oldal (összesen: 2) Rendezés: