Szívbetegségek

Kurkumával szívünk egészségéért?

Kurkumával szívünk egészségéért?

Japán kutatók szerint egy, a kurkumában található vegyület olyan pozitív hatással van szívünk egészségre, mint a rendszeres testmozgás (University of Tsukuba).
Vérnyomáscsökkentés (és még sok minden más) antioxidánsokkal?

Vérnyomáscsökkentés (és még sok minden más) antioxidánsokkal?

A perifériás érbetegségek (érszűkület) hazánkban is több százezer embert érintenek, melynek során az elégtelen vérellátás következtében járáskor, de súlyosabb esetben már nyugalomban is, kellemetlen lábfájdalom alakulhat ki. Korábbi vizsgálatok már évekkel ezelőtt megállapították, hogy egyértelmű kapcsolat van az érszűkület kialakulása és az alacsony antioxidáns bevitel között. 
A szőlő jelentősen javíthatja a szív egészségét

A szőlő jelentősen javíthatja a szív egészségét

Korábbi kutatások már igazolták a szőlő jótékony hatását az olyan krónikus betegségek kockázatának csökkentésében, mint a demencia vagy a cukorbetegség. A szőlő minden fajtájában megtalálhatóak a polifenoloknak nevezett vegyületek, melyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek. Újabb bizonyítékok támasztják alá, hogy a szőlő vagy szőlőkivonat rendszeres fogyasztása jelentősen javíthatja az anyagcsere betegségben szenvedők szívének egészségét. 
6 perc séta és az élet

6 perc séta és az élet

Egy nem régen közölt tanulmány azt vizsgálta szívbeteg emberekben, hogy a 6 perc alatt megtett út hossza és a betegek várható életkilátásai közt milyen kapcsolat van.
Magas vérnyomás II. rész

Magas vérnyomás II. rész

Azt is tudnunk kell, hogy a magas vérnyomás betegség gyakran társul más betegségekkel is. PL a cukorbetegek 60%-a szenved hipertóniában is, és a hipertónia megnöveli a szívizom infarktus és stroke előfordulásának a gyakoriságát. Ezért kerüljük el a magas szénhidrát tartalmú, hizlaló ételeket, italokat. Ez utóbbiak koffein tartalma sem elhanyagolható az esetek egy részében és hipertóniában kerülendő. 
Magas vérnyomás I. rész

Magas vérnyomás I. rész

A magas vérnyomás egy súlyos állapot, mely szívkoszorúér betegséghez, stroke-hoz, veseelégtelenséghez és más súlyos egészségügyi problémák kialakulásához vezethet. A felnőtt lakosság kb. fele (azaz minden második ember) szenved magas vérnyomás betegségben, de sok a rejtett, nem diagnosztizált eset, főleg fiatalabb életkorban (ez az arány 70 év felett már 65%, nyolcvan év felett pedig megközelíti a 80%-ot). 
< 1. oldal (összesen: 3) Rendezés: