Omega 3-6-9

A mediterrán étrend és az egészség megiható?

A mediterrán étrend és az egészség megiható?

Ma az EU-ban a leghosszabb életre az olaszok számíthatnak és ez nem véletlen. Bár modern korunk ott is sokat rombolt az étkezések kultúráján, mégis ők használják a legtöbb zöldséget, olívát étrendjük  mindennapi részeként.
Elektron gazdag, lúgosító leveles kel

Elektron gazdag, lúgosító leveles kel

Az egyetlen változatlan dolog életünkben az állandó változás. Új idők köszöntöttek világunkra, jelenleg 7 milliárd ember és kb. 55 milliárd állat osztozik a Földön és annak javain, táplálékain. Mára az állattenyésztés már szabály szerű termeléssé vált, ami sokszor a minőség rovására megy.
Lúgosítás citrommal?

Lúgosítás citrommal?

Nagyon sok kérdés érkezik hozzánk mostanában a lúgosítással kapcsolatban, az egyik leggyakrabban elhangzott pedig, hogy valóban lehetséges-e citrommal lúgosítani? Tudjuk, hogy a zöldségek többsége lúgosító hatású, azonban ez messze nem igaz az összes gyümölcsre. Ha találomra megkérdeznénk „laikusokat” arról, hogy vajon a citrom lúgosító gyümölcs-e, nagy valószínűséggel a többség válasza az lenne: nem, a citrom inkább savasít. Pedig ez tévedés.
Lúgosító omega 3 zsírsavak, zöldségek és gyümölcsök

Lúgosító omega 3 zsírsavak, zöldségek és gyümölcsök

A Neurology című szaklapban megjelent tanulmány szerint az omega 3 zsírsavakban gazdag ételek, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása csökkentheti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulási esélyét. Ezek az ételek szerves részét képezik a sejt szintű lúgosításnak.
Szívbetegség és stroke vs. elsavasodás

Szívbetegség és stroke vs. elsavasodás

dr. Robert Young, az Innerlight termékek (lúgosító SuperGreens) megalkotója legfrissebb tanulmányában arról ír, hogy újabb bizonyítékok támasztják alá, hogy kapcsolat van a szívbetegségek és a stroke kialakulása, valamint a savasító táplálkozás között.
A takarékos gének „bosszúja”

A takarékos gének „bosszúja”

Az ember evolúciós fejlődése során sokkal többet éhezett, mint amennyi időt jóllakottan pihenhetett. A mindennapi táplálék megszerzése fárasztó, sok fizikai mozgást igénylő folyamat volt (halászat, vadászat, gyűjtögetés), lakhelye az év nagy részében hideg volt és ruházata sem volt „tökéletes”.
< 1. oldal (összesen: 4) Rendezés: