Betegségek

Gyomorégés

Egyszer vagy többször, de életünk során talán mindannyian szenvedtünk már gyomorégéstől. Ez az égő érz...

Reflux

A reflux betegség a nyelőcső mozgászavarainak csoportjába tartozó kórkép.

Reflux betegség

A reflux betegség előfordulása egyre gyakoribb, modern életvitelünk és táplálkozási szokásaink fájdalmas...

Szklerózis multiplex

Szedjük össze azokat az információkat, amiket a szklerózis multiplex nevű betegségről tudunk!

Reflux és asztma

Egyre több tanulmány eredménye mutatja azt, hogy szignifikáns kapcsolat van a reflux és az asztma közö...

Reflux és nyelőcsőrák

A legújabb kutatások eredményei azt mutatják, hogy a nyelőcsőbe rendszeresen visszaáramló gyomornedv (sósav)...

Reflux és elhízás

Az elmúlt években egyre többen panaszkodnak reflux betegség okozta tünetekre, ezért a reflux a figye...

Reflux és alvás

A krónikus savas reflux gyakran okoz éjszakai tüneteket, s ezzel megzavarja a nyugodt alvást. Érdekes, hogy...

A halolaj fogyasztás jótékony hatásai

A halolaj fogyasztás jótékony hatásai

Naponta 1-3g halolajat kellene elfogyasztanunk, vagy a hét négy napján 20 dkg tengeri halat. A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag. Az omega-3 zsírsavak jótékony hatásai a következők.
Újévi Köszöntő

Újévi Köszöntő

Megint elmúlt egy év. „Évek szállnak, mint a percek”. Értékrendünket bátran hirdetjük és vállaljuk. Mert az évek során írt tanulmányok, jegyzetek, bár nagyon sok témát felöleltek, valójában mindig csak ugyan arról az egyről szóltak: az értékrendről!
Kritikus tápanyagok az agynak

Kritikus tápanyagok az agynak

A hosszú láncú omega-3 zsírsavak (Ecosapentaenoic acid = EPA, Docosahexaenoic acid = DHA) kritikus fontosságúak az agy és a szemek megfelelő működéséhez. A tipikus „nyugati étrend” meglehetősen szegény a jó minőségű omega-3 zsírsavakban, helyette nagy mennyiségben tartalmaz különböző feldolgozott növényi olajokat.
A tök

A tök

A tök – a lopótök kivételével – Amerikából származik és a portugálok és spanyolok vitték be Európába, Ázsiába és Afrikába. A legismertebb tökfajok a spárgatök, óriástök, laskatök, pézsmatök, cukkini, és a patisszon. Amerikában Halloween alkalmával világító figurákat készítenek belőle, de nálunk sem ismeretlen a töklámpás fogalma. A sütőtök azonban nem csak dekorálásra alkalmas, sütve rendkívül finom desszert készíthető belőle (a sütőtökkrém leves is egyre népszerűbb Magyarországon), a magjaiból préselt olaj pedig bizonyos betegségekben kifejezetten javasolt.
előző 1 2 3