Sokszor találkozunk mostanában ezzel a kifejezéssel, de szinte mindenki mást ért alatta.

Pedig minden olyan kezelést, ami az immunrendszerünk működésének befolyásolása által kívánja az adott betegséget megszüntetni biológiai kezelésnek nevezzük.

Ez az elmúlt évszázadhoz képest alapvető szemléletváltozást takar. A múlt századot az antibiotikumok látványos sikerei jellemezték: nevezetesen olyan készítmények, amiknek az volt a feladatuk, hogy a nem kívánt betegséget okozó kórokozókat elpusztítsák. A kezdeti látványos és valós sikereknek azonban hatalmas ára lett. Ugyan ez a szemlélet terjedt el a rosszindulatú daganatos betegségek kezelése vonatkozásában is.

A hatvanas években azt hitték, hogy a citosztatikumokkal, amiket később kemoterápiás szerekre kereszteltek át, ugyan úgy el lehet pusztítani a daganatos sejteket, mint ahogy az antibiotikumok végeztek a nem kívánatos mikrobákkal. Míg az antibiotikumok alkalmazása látványos sikerekkel járt, ugyan ez az elv a rákbetegségek kezelésében hatalmas kudarcot eredményezett. De a kísértés nagyon nagy. El kell pusztítani azt, ami káros, még ha bele pusztulunk is.

Aztán kiderült, hogy az antibiotikumok diadalmenete is véget ért, mert felvették a nekik dobott kesztyűt és egyre több és több korábban hatásos antibiotikumunkat kellett a szemétbe dobnunk, mert a mikrobák megtanultak ellenük védekezni, ezáltal hatástalanná váltak. Mára a diadalmenet kínkeserves versenyfutássá vált a mikrobák és a gyógyszerfejlesztő cégek között és ebben a versenyben úgy tűnik, már nem mi vezetünk.

Így hát újra előtérbe került a korábban méltatlanul elfeledett biológiai kezelés.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/djpg.jpg


Újra felfedeztük a tehén kolosztrumot, ami az immunglobulinok és immunmoduláns anyagok valóságos kincsesháza, újra felfedeztük a D vitamint, most már nem csak, mint csonterősítő vitamint, hanem olyan „hormont”, ami az immunrendszer működését mélyrehatóan képes befolyásolni, főleg a vírusos és bakteriális megbetegedésekben.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/colostrum500mg.jpg


Rájöttünk arra, hogy a szelén a pajzsmirigy betegség azon formáiban, amik az immunrendszer kóros működése miatt alakulnak ki (tireoiditisek – pajzsmirigygyulladások) igen jótékony hatást fejthetnek ki. Kiderült, hogy a C-vitamin nagy dózisban (nem a skorbut elleni napi 60mg-os adagban) szintén javítja a szervezet immunvédekezését, és állat kísérletekben akár 50%-kal képes csökkenteni a hasnyálmirigy, a petefészek és az agydaganatok méretét. Azóta újra felfedeztük a Ganoderma lucidumot, vagy a kurkumában lévő kurkumint, stb.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/tcs.jpg


Létrehoztuk régi gyógynövény keverékeink XXI. századi, modern formáit: Super Greens, Power Plants, Green Magma. Felismertük az esszenciális zsírsavak jelentőségét (omega 3-6-9 , EPA, DHP), a polifenolokat, az értékes gyümölcssavakat, stb.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/csal.jpg


Új, zöld forradalom bontakozott ki, de most már nem a „pusztítsd el, irtsd ki” a fő cél, hanem a szervezetünk természetes, hatalmas öngyógyító képességének a támogatása, segítése.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/sport.jpg


Honlap családom igyekszik naprakész tájékoztatást adni az olvasóknak ebben a robbanásszerűen fejlődő, új perspektívákat nyitó világban tematikus rendszerem segítségével.

TEMATIKUS WEBOLDALAIM

SUPERGREENS CSOMAGOK

GREEN MAGMA

ANTI-TUMOR CSOMAG

INFLUENZA ELLENI CSOMAG

C-VITAMIN

OMEGA 3-6-9

OMEGA E-SSENTIALS

MATUZALEM

KOLOSZTRUM
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!