A magas vérnyomás betegséget gyakran a „néma gyilkosnak” szoktuk nevezni, hiszen sok esetben nem is tapasztaljuk a betegség tüneteit egészen addig, amíg be nem következik a baj, szívinfarktus vagy stroke formájában.

Egy friss tanulmány megdöbbentő eredménye szerint 10-ből 7 embernél előfordul veszélyesen magas vérnyomás, anélkül, hogy ezt észrevenné. Ami még megdöbbentőbb, hogy a 35 év alatti korosztály felénél tapasztalható magasabb, harmadánál pedig magas vagy nagyon magas vérnyomás.

Ennek tükrében tehát világos, hogy a magas vérnyomás betegség nem csak az idősek betegsége!

Mit tehetünk, ha azt tapasztaljuk, hogy magas a vérnyomásunk? hipertension.jpg

A modern medicina gyógyszeres beavatkozást javasol magas vérnyomás esetén, de természetesen ezen készítmények alkalmazásakor számolnunk kell a mellékhatásokkal is.

Az alternatív medicina ezzel szemben olyan természetes összetevők alkalmazását ajánlja, melyek évezredek tapasztalatai alapján kerültek be a gyógyítók eszköztárába. Az igazság, mint mindig, most is középen van. Minden hipertóniás betegségnél az első az életmódváltás: fogyás, napi 10 ezer lépés gyaloglás, a dohányzás és az alkohol elhagyása, rendszeres alvás, a koffein kerülése és ezek mellett és nem helyett, ha szükséges, akkor jöhet a gyógyszeres és vagy étrend-kiegészítőkkel történő kezelés.

A „néma gyilkos”, vagyis a magas vérnyomás:

-    3-szorosára növeli a koszorúér megbetegedések rizikóját
-    6-szorosára növeli a szívbetegségek kialakulását
-    7-szeresére növeli a stroke kialakulásának esélyét

Milyen természetes összetevőket érdemes alkalmaznunk magas vérnyomás esetén?

-    omega zsírsavak (omega 3-6-9, halolaj)
-    gyógygombák (ganoderma lucidum)
-    D3-vitamin (D3 hormon)
-    lúgosító készítmények (Young pHorever)
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!