Ma úgy tudjuk, hogy a rosszindulatú daganatok kialakulásában mintegy 80-90%-ban környezeti tényezők játsszák a főszerepet.[url][/url]

Ebből teljesen nyilvánvaló a következtetés, hogy a daganatok döntő többsége megelőzhető. Ma kb. 10 millió vegyi anyagot ismerünk és kb. 100 ezer kereskedelmi forgalomban is kapható. Közülük 100-ról biztosan tudjuk, hogy rákkeltő, és több százról kiderült állatkísérletekben, hogy szintén karcinogén.

A megelőzést már a fogamzás pillanatától el kell kezdeni.

A fémek közül különösen veszélyes az ólom és a kadmium.
A permetező szerek főleg bőr, tüdő, prosztata, és emlő rákokat okoznak, de gyakran a leukémiák, limfómák okai is lehetnek.

EZÉRT KI KELL JELENTENÜNK, HOGY NEM MINDEN NÖVÉNY ELFOGYASZTÁSA EGÉSZSÉGES!

A dohányzás a tüdőrákok 90%-ért felelős. A maradék 10% a radon számlájára írható. A radon nagy fajsúlyú, 3,8 nap alatt bomló radioaktív nemesgáz, mely alfa-sugárzást bocsát ki. Az alfa-sugárzás egy papírlapon sem képes áthatolni, de belélegezve (rosszul szellőző pincék, földszinti lakások) tüdőrákot okozhat. A radon a talajból szivárog életterünkbe, ellene gyakori szellőztetéssel védekezhetünk a legegyszerűbben. A borospince tulajdonosok különösen figyeljenek arra, hogy a mélyen fekvő, rosszul szellőző pincék tele vannak radonnal!

Minden olyan természetes vagy mesterséges anyag, ami az immunrendszer működését gátolja, immun-toxikus hatású.

Az immun-toxicitás megnyilvánulhat allergiában: hiperszenzitív immunválasz, autóimmunitás (a szervezet immunrendszere saját maga ellen fordul), és immunszupresszió (immungátlás) formájában. Ez utóbbi tág teret enged a rákképződés folyamatának.

Az arzén szintén rákkeltő és hazánkban az ásott kutak többségének a vize arzénes. Szokták mondani: ezt nem isszuk meg, csak öntözünk vele. És mi a különbség? Az arzénes vízzel öntözött növény is arzénes!

A kadmium olyan életfontosságú elemeket, mint a cink, a réz, a vas, a szelén kiszorítja a szervezetből, ezzel az immunrendszer működését károsítja, és daganatos megbetegedésekre hajlamosít.

A higany szerves vegyületei az óceánokban és így a tengeri halakban is úgy felszaporodtak, hogy Japánban egy krónikus elbutulással, bénulással járó, nem gyógyítható betegségnek a Minamata kórnak az okát képezi. Sok halat esznek, és szerves higanymérgezést kapnak.

A növényvédő szerek közül a legveszélyesebbet, a dioxint már betiltották, csak az eddig kiszórt vegyület nem akar elbomlani. A következmény: férfi és női sterilitás, a hererák 300%-os növekedése és a prosztata rák 130%-os megugrása az elmúlt húsz évben.

Az UV sugárzásról korábban már írtam. Három formája közül (UV-A, UV-B, UV-C) az első kettő egyértelműen rákkeltőnek bizonyult. A fényvédő naptejek csak az UV-B sugárzás ellen védenek valamelyest, az UV-A ellen nem!

Ezért hangsúlyozom tehát annyira, hogy az EGÉSZSÉGES ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS BEVITEL, A BENNÜK LÉVŐ TERMÉSZETES VITAMINOK, AMINOSAVAK, ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAK, FLAVONOIDOK ERŐS ANTIOXIDÁNS HATÁSUK RÉVÉN VÉDENEK A RÁKOS BETEGSÉGEKKEL SZEMBEN!

A zsírban és szénhidrátban gazdag, rostszegény és vitamin szegény, polifenolokat alig tartalmazó hagyományos magyar konyha RÁKKELTŐ!

Mit tehetünk tehát?

1. Garantáltan növényvédő szertől mentes növényi italok fogyasztása: SuperGreens, Power Plants, Klorofill cseppek.

2. Megfelelő ásványi anyag és só pótlás: 4pHour só keverék (naponta egy mokkáskanálnyi).

3. A dohányzás (a passzív is!) teljes elhagyása.

4. Rendszeres könnyű fizikai tréning a jó levegőn.

5. Mediterrán típusú táplálkozás: dél olasz, spanyol konyha, olíva olaj, kevés, könnyű vörös vagy fehér bor fogyasztása.

6. A húsevés mérséklése.

7. Tiszta, arzén és egyéb kemikáliáktól mentes víz fogyasztása. Vigyázzunk a rejtett víztartalomra! (lásd arzénes kútvízzel öntözött zöldségek, gyümölcsök).

8. Jó minőségű fermentációs termékek fogyasztása: méz, kefir, joghurt, bor, tiszta, kevés búzasör.

9. Gyors-éttermek nagy ívben történő kerülése.

Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek - Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek

http://www.drtihanyi.hu/uploads/pp.jpg


http://www.drtihanyi.hu/uploads/so.jpg


http://www.drtihanyi.hu/uploads/klor.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!