A szív-, és érrendszeri megbetegedések vonatkozásában a 25 EU tagállam közül az 5. helyen állunk, ami azt jelenti, hogy nálunk kétszer annyian halnak meg ezekben a betegségekben, mint az Unió átlaga.

Ha azonban a férfiakat külön is vizsgáljuk, akkor náluk négyszerese a szív-, és érrendszeri betegség okozta halálozás az EU átlaghoz képest.

Az egyik fő bűnös ebben a koleszterin. A koleszterin egy részét a májunk szintetizálja, másik részét a táplálékkal vesszük magunkhoz. Koleszterint csak az állati termékek (húsok, belsőségek, tej, sajt, tojás) tartalmaznak.

Mai tudásunk alapján úgy tűnik, hogy a koleszterin vérszintjét az előbb említett két alapvető mechanizmus biztosítja, de egyénenként változó mértékben. Vannak úgynevezett felszívó típusok, akiknél a koleszterinszint fenntartásában elsősorban a táplálék, a belekből felszívódó koleszterin játszik szerepet, míg mások inkább a szintetizáló típusba tartoznak, itt elsősorban a máj fokozott szintézise a felelős a magas koleszterinszintért. Ez utóbbiak jól reagálnak a statinokra, míg az előbbiek nem.

Koleszterinhez hasonló anyagokat a növények is tartalmaznak: ezek a növényi szterinek és sztanolok.

Napi bevitelük általában 200-400mg/nap. Ezek a növényi szterinek és sztanolok megakadályozzák a bélből a koleszterin felszívódását, ha naponta legalább 2000 mg-ot elfogyasztunk belőlük. De ez nem könnyű. Ez a mennyiség ugyanis napi 200 db sárgarépa vagy 400 paradicsom vagy 120 alma vagy 80 narancs elfogyasztásával volna biztosítható. Földimogyoróból kb. fél kiló tartalmaz ennyit, pedig ez az egyik legmagasabb növényi szterint tartalmazó táplálékunk.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/high-cholesterol-in-bloodstream.jpg


A Bios Life Slim azonban jelentős mennyiségben tartalmazza a növényi szterineket és ezzel a koleszterin szintet jelentősen képes csökkenteni. Persze növényi szterinekből sem lehet akármennyit fogyasztani, mert ezek is okozhatnak érelmeszesedést, ha túl sok van belőlük. Ilyen betegség létezik, kb. 5 millió emberből egyet érint, így Magyarországon 2 ilyen beteg valószínű.

Csakhogy a növényi szterinek nem csak a koleszterin felszívódását akadályozzák meg, hanem a zsíroldékony vitaminokét is (pl. béta karotin, A vitamin, E vitamin D vitamin).

Éppen ez az oka annak, hogy ez a készítmény ezeket a vitaminokat megfelelő mennyiségben tartalmazza, így nem alakulhat ki hiányuk a készítmény fogyasztása során.

A másik fontos tényező az élelmi rostok, amik szintén meghatározó komponensei ennek a készítménynek.

Az egészsége táplálkozás során naponta legalább 30g élelmi rostot kellene bevinnünk, ami alól csak néhány betegség kivétel, pl. bélgyulladások.

Az élelmi rostoknak két nagy csoportja van:

1. Vízben oldódó élelmi rostok: zabkorpa, guar-gumi, pektin, hüvelyesek, béta-glukán, stb. Ezek csökkentik a vércukor szintet és az inzulin igényt, valamint csökkentik a koleszterin és vérzsír (triglicerid) értékeket is.

2. Vízben nem oldódó élelmi rostanyagok: cellulóz, lignin, hemicellulóz. Ezek megakadályozzák a szénhidrátok és zsírok felszívódását, így azok a széklettel kiürülnek.

A Bois Life Slim mindkét fajta élelmi rostanyagból kellő mennyiséget tartalmaz, így ezek hatása összeadódik és napi két tasaknyi elfogyasztása 2X2-3 dl vízben feloldva valóban jelentős fogyást eredményez, méghozzá úgy, hogy közben csökken a koleszterin, a triglicerid, a vércukor szintünk.

Ennek a célnak az elérése érdekében nem kell extrém mennyiségeket fogyasztani, az íze jó és bárhol könnyedén bekeverhető az ital, csak egy pohárra és 3dl vízre van hozzá szükségünk.

A készítmény vérnyomás csökkentőkkel, koleszterin csökkentőkkel, vízhajtó gyógyszerekkel jól kombinálható, kifejezetten fogyasztóbarát készítmény. Ma az egyik leghatékonyabb testsúlycsökkentő készítményünk.

Bios Life Slim - Bios Life Slim

http://www.drtihanyi.hu/uploads/bls.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!