Ma úgy tudjuk, hogy a rosszindulatú daganatok kialakulásában mintegy 80-90%-ban környezeti tényezők játsszák a főszerepet.
A megelőzést már a fogamzás pillanatától el kell kezdeni.
A fémek közül különösen veszélyes az ólom és a kadmium.
A permetező szerek főleg bőr, tüdő, prosztata, és emlő rákokat okoznak, de gyakran a leukémiák, limfómák okai is lehetnek.
EZÉRT KI KELL JELENTENÜNK, HOGY NEM MINDEN NÖVÉNY ELFOGYASZTÁSA EGÉSZSÉGES!
A dohányzás a tüdőrákok 90%-ért felelős. A maradék 10% a radon számlájára írható. A radon nagy fajsúlyú, 3,8 nap alatt bomló radioaktív nemesgáz, mely alfa-sugárzást bocsát ki. Az alfa-sugárzás egy papírlapon sem képes áthatolni, de belélegezve (rosszul szellőző pincék, földszinti lakások) tüdőrákot okozhat. A radon a talajból szivárog életterünkbe, ellene gyakori szellőztetéssel védekezhetünk a legegyszerűbben. A borospince tulajdonosok különösen figyeljenek arra, hogy a mélyen fekvő, rosszul szellőző pincék tele vannak radonnal!
Minden olyan természetes vagy mesterséges anyag, ami az immunrendszer működését gátolja, immun-toxikus hatású.
Az immun-toxicitás megnyilvánulhat allergiában: hiperszenzitív immunválasz, autóimmunitás (a szervezet immunrendszere saját maga ellen fordul), és immunszupresszió (immungátlás) formájában. Ez utóbbi tág teret enged a rákképződés folyamatának.
Az arzén szintén rákkeltő és hazánkban az ásott kutak többségének a vize arzénes. Szokták mondani: ezt nem isszuk meg, csak öntözünk vele. És mi a különbség? Az arzénes vízzel öntözött növény is arzénes!
A kadmium olyan életfontosságú elemeket, mint a cink, a réz, a vas, a szelén kiszorítja a szervezetből, ezzel az immunrendszer működését károsítja, és daganatos megbetegedésekre hajlamosít.
A higany szerves vegyületei az óceánokban és így a tengeri halakban is úgy felszaporodtak, hogy Japánban egy krónikus elbutulással, bénulással járó, nem gyógyítható betegségnek a Minamata kórnak az okát képezi. Sok halat esznek, és szerves higanymérgezést kapnak.
A növényvédő szerek közül a legveszélyesebbet, a dioxint már betiltották, csak az eddig kiszórt vegyület nem akar elbomlani. A következmény: férfi és női sterilitás, a hererák 300%-os növekedése és a prosztata rák 130%-os megugrása az elmúlt húsz évben.
Az UV sugárzásról korábban már írtam. Három formája közül (UV-A, UV-B, UV-C) az első kettő egyértelműen rákkeltőnek bizonyult. A fényvédő naptejek csak az UV-B sugárzás ellen védenek valamelyest, az UV-A ellen nem!
Ezért hangsúlyozom tehát annyira, hogy az EGÉSZSÉGES ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS BEVITEL, A BENNÜK LÉVŐ TERMÉSZETES VITAMINOK, AMINOSAVAK, ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAK, FLAVONOIDOK ERŐS ANTIOXIDÁNS HATÁSUK RÉVÉN VÉDENEK A RÁKOS BETEGSÉGEKKEL SZEMBEN!
A zsírban és szénhidrátban gazdag, rostszegény és vitamin szegény, polifenolokat alig tartalmazó hagyományos magyar konyha RÁKKELTŐ!
Mit tehetünk tehát?
1. Garantáltan növényvédő szertől mentes növényi italok fogyasztása: SuperGreens, Power Plants, Klorofill cseppek.
2. Megfelelő ásványi anyag és só pótlás: 4pHour só keverék (naponta egy mokkáskanálnyi).
3. A dohányzás (a passzív is!) teljes elhagyása.
4. Rendszeres könnyű fizikai tréning a jó levegőn.
5. Mediterrán típusú táplálkozás: dél olasz, spanyol konyha, olíva olaj, kevés, könnyű vörös vagy fehér bor fogyasztása.
6. A húsevés mérséklése.
7. Tiszta, arzén és egyéb kemikáliáktól mentes víz fogyasztása. Vigyázzunk a rejtett víztartalomra! (lásd arzénes kútvízzel öntözött zöldségek, gyümölcsök).
8. Jó minőségű fermentációs termékek fogyasztása: méz, kefir, joghurt, bor, tiszta, kevés búzasör.
9. Gyors-éttermek nagy ívben történő kerülése.
Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek - Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!