A hipertónia, azaz magas vérnyomás és a só kapcsolatáról már sokat írtam korábban. Azt azonban biztosan kevesen tudják, hogy rég elhunyt, nagy írónk Németh László és Szentágothai János akadémikusunk - akit életében többször is jelöltek Nobel díjra – szintén ebben a betegségben szenvedett.

Akkoriban még egyáltalán nem voltak hatékony gyógyszereink, így mindketten a a konyhasó bevitel drasztikus csökkentésével érték el, hogy egyébként nagyon súlyos hipertónia betegségük karbantartható legyen és ennek következtében mindketten idős kort éltek meg. Ők akkoriban napi 1g-ra szorították le a konyhasó bevitelt, ami rémesen nehéz feladat és ma már nincs szükség erre. A mai modern készítményeink mellett, ha a napi 17-24g közti só fogyasztásunkat az ajánlott napi 6g alá csökkentjük, akkor nincs olyan magas vérnyomás, amit ne lehetne rendesen beállítani.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/stroke.jpg


De miért fontos ez ennyire?

Tudjuk, hogy a stroke legfőbb rizikófaktora a magas vérnyomás! Mindenkinél a nyugalmi vérnyomásnak 140/90 Hgmm alatt kellene lennie, de a cukorbetegségben szenvedőknek ennél az értéknél még alacsonyabb, 130/80 alatti értékek ajánlottak. Ez rendkívül fontos dolog, hiszen az agyvérzésen (stroke) átesett betegek egy éves halálozása 25-40%!! Akik pedig túlélik ezt az egy esztendőt, azoknál a betegeknél 60%-ban maradnak vissza olyan neurológiai tünetek (féloldali, részleges vagy teljes bénulás, beszédzavar, járásbizonytalanság, ügyetlenség, szédülés, stb.), amik végig kísérik őket egész életükön.

A korszerű táplálék kiegészítők nagyon kevés sót tartalmaznak, így a hipertóniás betegek kezelését ezek fogyasztása megkönnyíti, gyógyszereik dózisa gyakran csökkenthető, néha egyik másik el is hagyható, ha az orvos úgy ítéli meg.

SuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpgBios Life Slim - Bios Life Slim

http://biosslim.hu/uploads/slim_product.jpgKapcsolódó tanulmány:

Bios Life Slim vs. II-es típusú diabétesz
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!