A European Respiratory Society Amszterdamban tartott éves kongresszusán kutatók bemutatták friss tanulmányukat, mely szerint a COPD-ben szenvedő betegek (chronic obstructive pulmonary disease – krónikus obstruktív tüdőbetegség) körében gyakrabban fordul elő szív-, és érrendszeri megbetegedés.

A tanulmány szerint a COPD-s betegeknél szignifikánsan gyakoribbak a kardiovaszkuláris megbetegedések, azonban a kezelőorvosok gyakran nem tárják fel ennek tényét, a meglévő tüneteket a COPD-nek tulajdonítják. Pedig rendkívül fontos annak tisztázása, hogy a COPD mellett más krónikus betegség is jelen van-e, hiszen két betegség esetén a betegek életkilátásai sokkal rosszabbak.

A svéd kutatók vizsgálataiban a COPD-s betegek kb. felénél volt tapasztalható valamilyen kardiovaszkuláris betegség: szívbetegség, stroke, magas vérnyomás. COPD

 A COPD egy krónikus tüdőbetegség, melynek során idült hörghurut (bronchitis) és tüdőtágulat (emfizéma) egyszerre van jelen. A betegség legfőbb tünetei a nehézlégzés, köhögés, váladékképződés. 

A COPD-s betegek állapota általában lassan, de fokozatosan súlyosbodik, a betegség jelen tudásunk szerint nem visszafordítható.

A COPD kezelésének egyik leghatékonyabb módszere a folyamatos oxigénterápia, melynek időtartama akár napi 15-18 óra is lehet. Egyes kutatások szerint a módszer alkalmazásával a COPD-s beteg élettartama szignifikánsan növelhető.

Milyen természetes készítmény javasolt COPD esetén?

A Cordyceps gomba tudományosan igazolt tulajdonságai:

1, A Cordyceps javítja a légzésfunkciót. Számos tanulmány igazolja, hogy a Cordyceps sinensis képes csökkenteni több, a légzéssel összefüggő betegséget, mint pl. a krónikus bronhitisz, vagy az asztma (Forrás: Reference 2, Effects on the Respiratory System, 429-432. oldal).

2, A Cordyceps akár 40%-kal növelheti a sejt szintű oxigén felvételt (Forrás: Lou Y, Liao X, Lu Y. Cardiovascular pharmacological studies of ethanol extracts of Cordyceps mycelia and Cordyceps fermentation solution. Chinese Traditional and Herbal Drugs 1986;17(5):17-21,209-213).

Forrás: http://megafood.drtihanyi.hu/cikk/cordyceps-sinensis/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!