A hölgyek fele élete során legalább egyszer „megismerkedik” a húgyúti fertőzés kellemetlenségével, 10%-uknál pedig rendszeresen megismétlődik a fertőzés, ami sok esetben rezisztens a széles-spektrumú antibiotikumokkal szemben is.

A fő probléma azonban mégis az, hogy ezek a fertőzések az esetek jelentős részében kiújulnak néhány hónapon belül és vég nélkül antibiotikumokat nem lehet szedni. Hogy ennek mi az oka, az nem teljesen világos, de a kiújuló húgyúti fertőzések és a szexuális aktivitás gyakorisága közt találták eddig a legszorosabb kapcsolatot. Mivel az emberi életminőséget komolyan meghatározó okról van szó, ezért is vetődik fel elemi igénnyel egy olyan készítmény megtalálása, aminek a mellékhatásai elenyészőek, biztonságosak és nem alakul ki velük szemben rezisztencia. Ennek a hármas feltételrendszernek ma egyetlen antibiotikumunk sem felel meg.

A húgyúti fertőzések túlnyomó többségéért az E.coli baktérium a felelős, ami világszerte egyre nagyobb számban okoz fertőzéseket. Az emberek többsége óckodik az antibiotikumoktól, ezért az elmúlt években előtérbe kerültek azok a teljesen természetes készítmények, melyek sikerrel veszik fel a harcot a húgyúti fertőzésekkel.
 

{$up_uri}ut.jpg

 


Közülük talán a legismertebb a tőzegáfonya, melyet ma már az orvosi szakirodalomban is elismernek. A másik, kevésbé ismert „csodaszer” az ún. D-mannóz, mely egy egyszerű cukor, ami igen kedvező hatást gyakorol az E.coli okozta húgyúti fertőzésekre.

Egy kutatás során 300 nőnél tesztelték a D-mannóz hatásosságát és az eredmény azt mutatta, hogy sok esetben hatásosabb a különféle antibiotikumoknál.

A D-mannóz az antibiotikumokkal ellentétben teljesen természetes, testünk minden sejtjének alapvető alkotóeleme.

Sajnos az utóbbi évek gyakorlata az antibiotikumokkal ezen a téren nem vált be, mivel az E.coli baktérium is alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez és elkezdett mutálódni. Éppen ezért azon nők 35%-ánál, akik antibiotikumot fogyasztottak, 6 hét elteltével újra megjelenik a baktérium a húgyhólyagban.
A D-mannóz port érdemes egy pohár vízzel vagy egy csésze teával bevenni, így könnyen felszívódik és kb. 1 órán belül a húgyutakba kerül. A legtöbben azt tapasztalják, hogy a tünetek 12 óra elteltével megszűnnek.

A D-mannózt a még jobb hatás elérése érdekében tőzegáfonya kapszulával és C-vitaminnal lehet kombinálni.

D-mannóz

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!