Természetesen az általam felvázolt módszer nem csodaszer, maga a SuperGreens ital sem az. Ahhoz, hogy sikereket érjen el ezzel a módszerrel, pontosan követnie kell az instrukciókat.

A program során meg kell szüntetnünk azokat az okokat, amik az elhízást okozzák. Mivel ez a program nem csupán egy tüneti kezelés, hanem egy új életmódot ad, ezáltal nem következik be a visszaesés, a jojó effektus (fogyás-elhízás állandó hullámzása).

Világosan kell látni, hogy az elhízás egy komplex folyamat, és nem csupán a zsíros ételek okozzák, számos példát lehetne mondani az ellenkezőjére. Nem mindig a kalóriák, a szénhidrátok vagy a koleszterin jelentik az alapvető problémát. A legtöbb esetben az elhízás a test természetes védekezése az általunk folytatott életmód ellen.

Ebben a folyamatban a SuperGreens ital és az Innerlight cég termékei egy mankónak tekinthetők, melyek segítenek minket az átalakulásban, az új életmód elsajátításában.

Nézzük meg, hogy egészségünk és testsúlyunk szempontjából mik a legfőbb rizikófaktorok:

- dohányzás
- rendszeres alkoholfogyasztás
- drogok használata
- stressz
- rendszeres mozgás hiánya
- túlzott mennyiségű cukor bevitel
- túlzott mennyiségű só bevitel
- zsíros, gyorséttermi ételek (magas zsír és szénhidrát tartalom)
- túlzott koffein bevitel (kávé, tea, energia italok)
- túlzott hús, tojás, és szénhidrát (fehér kenyér, tészta) bevitel

Ha Ön egészségtelenül él, teste nem képes megtartani az ideális súlyát. A fogyásnak csak akkor van értelme, ha az esztétikai változás mellett egészséget is kölcsönöz.

Ma minden korszerű fogyókúrának és diétás programnak hármas célt kell teljesítenie:

1. Megszabadítani a szervezetet a feleslegesen lerakódott zsírszövettől, de úgy, hogy közben az értékes fehérjéket tartalmazó szövetek (izomszövet, belső szervek) ne épüljenek le, ne károsodjanak.

2. Az étrend változásának olyannak kell lennie, ami révén csökken a szív és érrendszeri betegségek és a daganatos betegségek valószínűsége.

3. A hatásnak nem átmenetinek, hanem tartósnak kell lennie.

Nincs szánalmasabb, mint a lefogyasztott kövér ember. Tudnunk kell, hogy a fogyás során a zsírsejtekben a raktárak kiürülhetnek, de a zsírsejtek száma nem csökken egy darabbal sem. Ezért a lefogyasztott kövér ember a zsírsejtek vonatkozásában mindig kövér ember marad, tehát igen hamar visszaszedheti a keservesen leadott kilókat, ha az ajánlott étrend nem megfelelő.

De haladjunk pontonként…

1. Ahhoz, hogy az étrend megváltoztatása ne járjon izomtömeg veszteséggel, megfelelő mennyiségű és intenzitású, rendszeres testmozgás szükséges, és a fehérje bevitel sem csökkenhet 0,8g/testsúly kg alá. Ugyanakkor a túlzott és egyoldalú fehérje és zsír bevitel kerülendő (Atkins!). Mint tudjuk, dr. Atkins is szívinfarktusban hunyt el, nem túl magas életkorban.

Ő annak az elméletnek az áldozata lett, ami úgy szólt, hogy a szervezet a zsírokat mindig a „szénhidrátok tüzében” égeti el. Egy darabig ez működik is, de a szénhidrátok tartós megszorítása oda vezet, hogy a szervezet a saját fehérjéit, aminosavait bontja le és alakítja át cukorrá, így a kezdeti fogyás, hízásba csap át néhány hónapon belül. Atkins dr. is kövéren halt meg.

2. Általános vélekedés szerint a daganatos betegségek egyharmada megfelelő táplálkozással megelőzhető. Ma háromszor több sót fogyasztunk, mint amennyire szervezetünknek szüksége van (az ajánlott napi bevitel 4g), ez pedig magas vérnyomást, közvetve agyvérzést, infarktust okozhat. A sok sónak szerepe van a gyomorrák kialakulásában is (bár ez a rákfajta csökkent az utóbbi időben, mivel kevesebb füstöléssel tartósított ételt eszünk, hála a hűtőgépek elterjedésének).

A pácolás, füstölés lehet az oka annak, hogy ma a vastag és végbél rákok vonatkozásában listavezetők vagyunk. Ilyenkor sok nitrit keletkezik, ami rákkeltő.

De ugyan ez történik akkor is, ha nitrátos vizet iszunk (falusi ásott kutak).
A brokkoli, a fokhagyma, a cékla és a zöldhagyma védelmet nyújthat a gyomorrák ellen. Az állati zsiradékok csökkentése, a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a citrus-félék hatásosak a vastagbél, végbél, szájüreg, nyelőcső, garat és tüdőrákkal szemben.

Ugyan ez igaz a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztására is.

A zöldségek, gyümölcsök, főzelékek fogyasztásával részben megelőzhető a gége, a hasnyálmirigy, a mell, a petefészek, a méhnyak, a pajzsmirigy, a prosztata és veserákok kialakulása.

3. Ha azt szeretnénk, hogy a hatás tartós legyen, akkor innunk kell. No nem sört, vagy bort, hanem pl. azokat a jó minőségű, zöld növényekből összeállított italokat, mint pl. a SuperGreens zöld ital, mert inni így is, úgyis muszáj.

Ha már iszunk, akkor igyuk ezeknek a zöldségeknek a koktéljait, mert így két legyet ütünk egy csapásra: bevisszük a megfelelő folyadékmennyiséget és közben nem hízunk el, ill. fogyunk (ha kövérek voltunk).

SuperGreens csomagok - SuperGreens csomagok

http://www.drtihanyi.hu/uploads/SGporcseppflakon.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!