Az emberi szervezet minden esetben arra törekszik, hogy az egyensúlyt, a harmóniát megtartsa, s ha a test kimozdul ebből, akkor visszaállítsa.

A gyógynövények, és egyéb természetes vegyületek támogatják az immunrendszert, a szervezet saját gyógyító erejét. Céljuk minden esetben a roborálás, és nem a gyengítés. Az immunrendszer törekszik a betegség legyűrésében, azonban ez önmagától nem mindig sikerül. Ha nem sikerül visszaállítani az egyensúlyt, a szervezet egészséges állapotát, akkor külső segítségre lehet szükség.

A jó gyógymódok nem a tüneteket nyomják el, hanem a betegség fundamentumait, a valódi okokat pusztítják el.

Természetesen vannak ellenpéldák is, de nagyon sok esetben a kutatók azzal, hogy egy adott növényből egy gyógyító komponenst kivonnak, csökkentik hatását, másrészt csökkentik a hatóanyag biztonságosságát. A gyógynövényekben található aktív vegyületek sokszor biztonságosabbá és effektívebbé teszik a hatóanyagot. Azok a vegyületek, melyek a gyógyító vegyületek mellékhatásait csökkentik az ún. puffer vegyületek. Vannak olyan vegyületek, melyek önmagukban károsak az emberi szervezetre, együttesen azonban gyógyító hatásuk van.

A réti legyezőfű pl. szalicil vegyületet tartalmaz, akárcsak az Aspirin. Az Aspirin azonban rendszeres szedés esetén mikro vérzéseket okoz a gyomorban, gyomorpanaszokat okoz. A réti legyezőfű ezzel szemben olyan vegyületeket is tartalmaz, melyek pozitívan hatnak a gyomor nyálkahártyájára, csökkentik a gyomorsavat, illetve csökkentik annak hatását.

Szerencsére a rákkutatás az elmúlt években nagyon dinamikusan fejlődik, azonban a valódi megoldástól még mindig nagyon messze vagyunk. Ezért a különböző természetes vegyületek kiváló kiegészítői lehetnek a hagyományos rákterápiának. A hagyományos gyógyító módszerek középpontjában a daganat, a ráksejtek állnak (sugárkezelés, kemoterápia, stb.), azok elpusztítása a cél, míg a természetes vegyületek szerepe az immunrendszer, a szervezet erősítésében van. Ezáltal a szervezet képes lehet a rosszindulatú sejtek elpusztítására. Mindez persze egy összetett, komplex folyamat, része a megfelelő táplálkozás, a vitaminok és nyomelemek megfelelő szinten tartása, antikarcinogén (rákellenes), természetes vegyületek fogyasztása, rendszeres mozgás, stb.

Akiknek sikerül elsajátítaniuk egy új életmódot, melynek középpontjában a természetes vegyületek, a zöld növények (Zöld Medicina) állnak, rendkívül sokat tesznek egészségük megőrzése céljából. Ehhez kiváló segítséget nyújt a SuperGreens zöld ital, a Folyékony Klorofill, a Power Plants zöld por, az omega 3-6-9 zsírsav kombinációt tartalmazó kapszula, vagy éppen a 4 pHour só.

Webáruház - Webáruház
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!