A gyógyszerek fogyasztása az elmúlt években szinte járvánnyá vált, nem csupán betegségekre szedjük őket, hanem ha pl. nem tudunk aludni, ha súlyunkat akarjuk csökkenteni, ha le akarunk szokni az alkoholról, ha sport teljesítményünket akarjuk növelni, stb.

Ma a fejlett ipari országokban minden 6. halál oka a gyógyszerszedés következtében fellépő halálos szövődmény.

Pár napja, hogy Michael Jackson meghalt hirtelen halállal. Az információk szerint nyolc féle gyógyszert szedett, köztük olyanokat is, amik egymással nem, vagy csak különös óvatosság mellet kombinálhatók.

Nem akarok senkit sem elszomorítani, de nyolc vagy annál több féle gyógyszer együttes szedése esetén a nem kívánatos gyógyszer kölcsönhatások valószínűsége eléri a 100%-ot. Ha valaki öt féle gyógyszert szed, a nem kívánatos együtthatások valószínűsége 50%, de még két gyógyszer szedése esetén is ez a valószínűség 5-6 %!

Csakhogy a betegek mindössze 3-5 %-a kap 4-nél kevesebb gyógyszert, és harminc százalék azok aránya, akik 10-nél több fajta gyógyszert kénytelenek naponta bevenni.

Pedig a gyógyszerek 15-80%-ban betegségtől függően biztosan hatástalanok. Ide tartoznak bizonyos tumor ellenes gyógyszerek, migrainre ható készítmények, magas vérnyomás elleni szerek egy része, diabetes mellitus, depresszió, skizofrénia betegségekben használt készítmények egy jó része.

Azt, hogy gyógyszer és gyógyszer között mára már szinte áttekinthetetlen a nemkívánatos kölcsönhatások száma, kénytelenek vagyunk „lenyelni”, de a beteg sajnos közben még olyasmiket is csinál, mint az étkezés, folyadékfogyasztás.

Hát már ez is baj? De mekkora!

Pl. akik Statin típusú koleszterin csökkentőt szednek (majdnem mind ilyen), azok nem fogyaszthatnak grapefruitot, mert ha minden nap csak egy ilyen gyümölcsöt megesznek, a statinok szintje tízszeresére nő, ami súlyos izompusztuláshoz vezet!

A vörös áfonya ivólé pedig az oxaliplatin vegyületek hatását növeli meg a hatszorosára, amit ha nem vesznek figyelembe, a következmény tragikus lesz.

Nem folytatom tovább, inkább kortyoljanak egy jóízűt a Powr Plants-ból, vagy SuperGreens-ből, és bátran higgyék el: NEM VAGYUNK A GYÓGYSZERGYÁRAK KEZÉBEN!

{$up_uri}sg.jpg


{$up_uri}powplants.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!