Egyre több orvos gondolja úgy, hogy a halolaj készítmények rendszeres szedésével évente szívbetegek tízezreinek lenne megmenthető az élete.

Kutatások szerint ugyanis az omega 3 halolaj a szívbetegek 10%-ának halálát előzheti meg. A halolaj jótékony hatásai 2 év rendszeres szedés után jelentkeznek leginkább. Brit kardiológusok ezért szívbetegeknek a halolaj készítmények rendszeres fogyasztását javasolják.

A szív-, és érrendszeri betegségek a modern világban a vezető haláloknak számítanak, a túlélési esélyek ráadásul rosszabbak, mint a mell-, vagy prosztatarák esetén.

Egy olasz kutatócsoport vizsgálta a halolaj szerepét a szív-, és érrendszeri betegek halálozása kapcsán és azt találták, hogy a halolaj kapszula rendszeres szedése 9%-kal csökkentette a halálozást és 8%-kal a betegek kórházba kerülési rátáját. Az Európai Kardiológus Társaság stockholmi kongresszusán Martin Cowie professzor kijelentette, hogy ha 500 000 szívbeteg rendszeresen fogyasztana halolaj kapszulát, évente 10 000 beteg élete válna megmenthetővé.

{$up_uri}fish.jpg



De sajnos a „disznóként hizlalt” tavi ponty omega 3 zsírsav tartalma elenyésző, mert ezt leginkább a vadon élő tengeri halak tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Vannak bizonyos növények is, melyek pontosan olyan omega 3 zsírsavakat tartalmaznak, mint a tengeri halak.

Napi 40dkg tengeri hal védő hatásáról cikkeznek, de ezt a mennyiséget sokan nem képesek elfogyasztani. Ezért is nagyon hasznosak az omega 3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszulák.

Ajánlott mindig étkezés után fogyasztani belőlük. Epekő betegségben szenvedők rosszul tolerálják, de az ő számukra is van kidolgozott forma (Omega E-ssentials), amikor citromolajjal kombinálják az omega 3 zsírsavakat és ez által könnyebben emészthető, nem puffasztja fel az ember hasát.

NOW Omega 3 halolaj kapszula

{$up_uri}om3.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!