Egy friss kutatás szerint a halban, illetve halolajban gazdag táplálkozás akár 90%-kal is csökkentheti az infarktus és a stroke kockázatát fiatal hölgyeknél.

A halolaj jótékony szerepe régóta ismert, a tanulmány most azonban arra világít rá, hogy nem mifishoil1.jpgndegy, hogy milyen életkorban kezdjük el annak fogyasztását.

A dán kutatás összesen 49 000 15 és 49 éves kor közötti nő bevonásával készült, a megfigyelés 8 éven keresztül tartott.

A 8 év során összesen 577 szív és érrendszeri eredetű betegség alakult ki (stroke, infarktus, stb.), melyből 5 a beteg halálával végződött.

Azoknál a nőknél, akik heti rendszerességgel fogyasztottak halat, 90%-kal alacsonyabb rizikó mutatkozott a szív és érrendszeri megbetegedések vonatkozásában, mint a halat egyáltalán nem fogyasztó nőknél.

A kutatók abban bíznak, hogy tanulmányukkal még jobban megerősítik a halolaj kardio-protektív hatását és ennek hatására egyre többen iktatják be a halat étrendjükbe.

Javasolt étrend-kiegészítők:

- Halolaj
- Omega 3-6-9

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!