Egy friss kutatás szerint a halban, illetve halolajban gazdag táplálkozás akár 90%-kal is csökkentheti az infarktus és a stroke kockázatát fiatal hölgyeknél.
A halolaj jótékony szerepe régóta ismert, a tanulmány most azonban arra világít rá, hogy nem mi ndegy, hogy milyen életkorban kezdjük el annak fogyasztását.
ndegy, hogy milyen életkorban kezdjük el annak fogyasztását.
A dán kutatás összesen 49 000 15 és 49 éves kor közötti nő bevonásával készült, a megfigyelés 8 éven keresztül tartott.
A 8 év során összesen 577 szív és érrendszeri eredetű betegség alakult ki (stroke, infarktus, stb.), melyből 5 a beteg halálával végződött.
Azoknál a nőknél, akik heti rendszerességgel fogyasztottak halat, 90%-kal alacsonyabb rizikó mutatkozott a szív és érrendszeri megbetegedések vonatkozásában, mint a halat egyáltalán nem fogyasztó nőknél.
A kutatók abban bíznak, hogy tanulmányukkal még jobban megerősítik a halolaj kardio-protektív hatását és ennek hatására egyre többen iktatják be a halat étrendjükbe.
Javasolt étrend-kiegészítők:
- Halolaj
- Omega 3-6-9
 drtihanyi
                  drtihanyi dr. Tihanyi László
                     dr. Tihanyi László
                   
    
                Maitake D-frakció PRO 4X 30ml
   Maitake D-frakció PRO 4X 30ml
    Super Shiitake gyógygomba tabletta, 120db
   Super Shiitake gyógygomba tabletta, 120db
    Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db
   Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db
    Super Cordyceps gyógygomba tabletta, 120db
   Super Cordyceps gyógygomba tabletta, 120db
    Super Chaga gyógygomba tabletta, 120db
   Super Chaga gyógygomba tabletta, 120db