A múlt héten a médiát rendkívül gyorsan bejárta a hír: Patrick Swayze belehalt a hasnyálmirigy rákba, melyet 2008 januárjában diagnosztizáltak nála.

A Dirty Dancing egykori sztárja közel 2 évig tartotta magát a betegséggel szemben, holott nála az első tünetek jelentkezése után elvégzett vizsgálatok 4-es stádiumú hasnyálmirigy rákot állapítottak meg. Ez azt jelenti, hogy a hasnyálmirigy már nem operálható, és áttétet is képzett. Az ő esetében a májban találtak áttétet.

http://pirosmedicina.drtihanyi.hu/uploads/ps.jpg


A hasnyálmirigy rák egyébként az összes rák típus között az egyik legagresszívebb, az átlagos túlélési idő a diagnózis után rendkívül alacsony (sok esetben csak pár hónap). Amikor 2008 januárjában Patrick Swayzenél diagnosztizálták ezt a szörnyű kórt, közölték vele, hogy elképzelhető, hogy a tavaszt sem fogja megérni. Ehhez képest még majdnem 2 évet élt, és voltak olyan periódusai, amikor a betegség súlyosságához képest kifejezetten jól volt.

A hasnyálmirigy rák brutalitása abban rejlik, hogy a ráksejtek szinte teljesen rezisztenssé válnak a kezelésekkel szemben. Egy új kutatásban vizsgált gyógyszer úgy tűnik, csökkenteni tudja ezt a rezisztenciát, ezáltal a kemoterápia képes lehet kifejteni hatását. Egy bizonyos TAK-1 nevű enzim az, amely a hasnyálmirigyrák sejtjeit ilyen ellenállóvá teszi a gyógyszerekkel szemben. Ez az új készítmény képes gátolni az enzim működését, ezáltal a ráksejtek elveszítik ellenálló képességüket.

A hasnyálmirigyrák esetében a tünetek nagyon későn jelentkeznek, s mire kiderül a valódi ok, a betegség már olyan stádiumba lép, mely nem visszafordítható. Magát a tumort is nagyon nehéz kimutatni, mivel a hasnyálmirigy a test mélyén helyezkedik el. A betegek mindössze 2%-a éli meg a diagnózist követő 5 évet.

A kutatók most joggal gondolják, hogy a készítménnyel egy új utat nyitottak a hasnyálmirigyrák gyógyításában, mivel az alapvető problémát a rezisztencia legyőzése jelentette.

A fenti példa is jól mutatja, hogy az orvostudomány fejlődése töretlen, sorra jönnek ki jobbnál jobb, valóban hatásos készítmények. A probléma most is inkább az időben rejlik. A folyamat rendkívül lassú, egy-egy gyógyszer kifejlesztése pedig dollár milliárdokat emészt fel.

A legfőbb cél tehát a túlélés, az időhúzás, hiszen itt szó szerint kell értelmezni a mondást: „aki időt nyer, életet nyer”.

És minden áron meg kell akadályozni a szervezet leromlását, ... tehát naponta 1000mg C-vitamin, Matuzalem (egy üvegcsével), Green Magma italpor (naponta 4x1 teáskanálnyi egy-egy dl vízben elkeverve), kendermag protein (napi egy adagoló kanállal), méz fogyasztás (főleg édes harmat méz), alkohol mentes maláta fermentátumok (napi fél liter), colostrum kapszula (napi egy), mind-mind ezt a folyamatot segítik elő.

Webáruház - Webáruház

Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek - Komplementer Csomag Daganatos Betegeknek
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!