A világ legjobb kardja a klasszikus szamuráj kard, a katana.

Kiinduló anyagként rozsdás vastömböt használnak, amit a kovács addig kalapál, amíg minden szennyező anyagot, felesleges komponenst ki nem kalapál a fémből. Ilyen formán a kész kard az eredeti vastömb anyagmennyiségének az egyharmadára csökken.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/katana.jpg


Erre a technológiára pedig azért volt szükség, mert a korabeli mesterek vaskohói nem tudtak elég hőt termelni, így a kovács a hiányból munkájával erényt kovácsolt, és a világ legjobb kardja lett belőle.

Mikor a Green Magma-t kifejlesztették, akkor a háború utáni Japán itt is, mint annyi más mindenben a szükségből kellet, hogy erényt kovácsoljon. Az árpacsíra és barna rizs fermentációs keveréke olyan egyedülálló zöld italporhoz (később tablettához) vezetett, amit csak sok évvel később tudtak utánozni mások.

A fő elv a következő volt. A szabad aminosavak szintje nem túl magas a növényekben. Hagiwara megfigyelte, hogy a fiatal hajtásokban ez nem így van. Ezekben a szabad aminosavak koncentrációja kb. tízszerese a z idősebb növényhez képest. Enzimekben is sokkal gazdagabb. A gabonafélékben az aminosavak (főleg a glutamin sav, de kisebb részben a prolin, a citrullin és az arginin) a legfőbb nitrogén raktárak.

Amikor fehérjét viszünk be ételeinkkel a szervezetünkbe, akkor a gyomorban termelődő savas közegben működő pepszin az aromás aminosavak előtti kötéseket bontja, míg a lúgos közegben működő kimotripszin az aromás aminosavak utáni kötéseket hasítja fel. A másik lúgos közegben működő emésztő enzim a tripszin a lizin és az arginin mellett hasít.

Az emberben húsz féle fehérje alkotó aminosav van. A növényi csírákban ennél több fajta aminosav található, de az említett húszon felüliekből fehérje nem szintetizálódik, ezek nem fehérje alkotó aminosavak. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy feleslegesek lennének. A fő szerepük a MÉREGTELENÍTÉS!

A magasabb rendű állati szervezetek számára a fehérjék, aminosavak bomlásterméke az ammónia méreg! Ettől megszabadulni közvetlenül nem tudunk, hanem glutamin formájában elraktározzuk. A felesleges glutamintól a karbamid-ornitin cikluson keresztül szabadulunk meg (szokták még Krebs urea ciklusnak is nevezni).

Az a folyamat, amely során a glutaminból az ammónia felszabadul és karbamiddá alakul át - ami a vizelettel zavartalanul kiürül - csak úgy lehetséges, ha bizonyos nem fehérje alkotó aminosavak (ornitin, citrullin) jelen vannak.

Ezen az elven alapul tehát a Green Magma egyedülálló méregtelenítő hatása!

Green Magma - Green Magma

http://www.drtihanyi.hu/uploads/greenmagma.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!