„Mindjárt megüt a guta…” - mondhatja a világ lakosságának a 26%-a, mivel egy 2000-ben készült felmérés szerint a Földön kb. egy milliárd ember szenved magas vérnyomás betegségben. Ezeknek a betegeknek az egyharmada nem tudja, hogy ő magas vérnyomásban szenved, a másik egy harmadának pedig a gyógyszeres kezelés ellenére sem megfelelő a vérnyomása.

Márpedig a kívánatos érték mindenképpen 140/90Hgmm alatt kell, hogy legyen, de aki cukorbetegségben is szenved, azoknál 130/80 Hgmm a célérték. Azt i s tudjuk, hogy a cukorbetegek 70%-ának magas a vérnyomása. A cél vérnyomás érték elérése azért is fontos, mert általa az agyi események (stroke-ok) gyakorisága 35-40%-kal csökken, a szívinfarktus 20%-kal, a szívelégtelenség kialakulása pedig a felére csökkenthető!!!

Azt a legendát pedig régen el kell felejteni, hogy az embernek a vérnyomása annyi lehet, ahány éves plusz száz (tehát egy hetven évesnél a 170 Hgmm az még jó)!

A kezelés alapját mindenekelőtt a nem gyógyszeres kezelés képezi. A dohányzás elhagyása, a rendszeres, napi legalább fél óra testmozgás, a napi 4g sót meg nem haladó étrend, az alkohol és a koffeines italok kerülése, a testsúlycsökkentés gyakran már önmagában is elégséges, illetve, ha ezekre nem fordítunk figyelmet, akkor többszörös gyógyszer kombináció adásával sem sikerül elérni a célértéket.

A SuperGreens segítségével a testsúly hatékonyan csökkenthető, a só bevitel pedig könnyen korlátozható (mivel a gyógynövény keverék nátriumban igen szegény, ezzel szemben gazdag káliumban és magnéziumban, mely ionok hatékony vérnyomás csökkentők). A benne lévő gyógynövények hatóanyagai is csökkentik a vérnyomást, és enyhe vízhajtó hatással is bírnak.

Mivel a zöld ital cukrot sem tartalmaz, így cukorbetegségben is bátran fogyasztható. A benne lévő vitaminok és nyomelemek védenek a cukorbetegség szövődményeivel szemben is (erek károsodása, perifériás idegkárosodás).

Persze a magas vérnyomás nem fáj, mint ahogy kezdetben a cukorbetegség sem (persze ha már kialakult a neuropathia, akkor a helyzet gyökeresen megváltozik)!

Ezért az előrejelzések 2025-ben már másfél milliárd magas vérnyomásban szenvedő emberrel számolnak. Jó lenne, ha az előrejelzések tévednének. Tulajdonképpen csak rajtunk múlik!

Webáruház - https://webshop.drtihanyi.hu/

http://www.drtihanyi.hu/uploads/baycove.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!