Az omega-3 zsírsavakat dr. Robert Young a legértékesebb, lúgosító zsírokként tartja számon, s úgy tűnik nem hiába. A kifejezetten egészséges omega-3 zsírsavak ugyanis úgy tűnik, csökkenti a vastagbél polipok kialakulásának valószínűségét. Ezek a polipok gyakran rák kialakulásához vezetnek.

Forrás: British Medical Association, Thursday by Gut

A kutatás során 50 beteget vizsgáltak, akiknél olyan genetikai mutáció volt kimutatható, mely elősegíti a vastagbél polipok kialakulását. A vastagbél polipok a vastagbélrák előjelének számítanak, sok esetben alakul ki rákos elfajulás ezekből a polipokból, ezért gyakran szükséges az adott bélszakasz eltávolítása.

 

 

{$up_uri}Betegsegek/colonpolip.gif

 


Az 50 résztvevőből véletlenszerű kiválasztás alapján 28-an napi 2g omega-3 zsírsavat kaptak, míg a többiek placebo-t. 6 hónap elteltével a placebo-t szedőknél 10%-kal nőtt a polipok száma, míg az omega-3 zsírsavakat fogyasztó csoportban 12%-kal csökkent. Ez tehát 22%-os különbség.

A polipok mérete 17%-kal nőtt a placebo csoportban és 12,5%-kal csökkent a másik csoportban. Ez közel 30%-os különbség.

Az omega-3 zsírsavak rendkívül pozitív hatással vannak a szív-, és érrendszer, valamint az agy megfelelő működésére, de úgy tűnik, a vastagbélrák megelőzésében is fontos szerepük lehet.

OMEGA ZSÍRSAV KÉSZÍTMÉNYEK

 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!