A papaya háromféle emésztő enzimet tartalmaz.

A papain a fehérjéket bonja le és hatása Ph-független, tehát akkor is hatásos, ha pl. gyomorsav hiány miatt az egyébként a gyomorban termelődő pepsin már nem, vagy csak gyengén tudja a hatását kifejteni (a pepsin csak erősen savas közegben működik!).

A vékonybélben a tripszin és a kimotripszin lúgos közegben bontja a táplálék fehérjéit. A zsírokat ugyanott a lipáz bontja, főleg epesavak jelenlétében. Az epesavak a zsírokat apró cseppekké oszlatják el (emulgeálják), így a lipáz számára hozzáférhetővé válnak.

A papaya tartalmaz még renint, ami a tejfehérjék bontását végzi igen jó hatásfokkal, valamint keményítő bontó pektázokat is.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/food-papaya.jpg


Nagyon sok ember szenved emésztési zavarokban. Számos készítmény van évtizedek óta forgalomban, melyek marha hasnyálmirigyből kivont tripszint, kimotripszint, és igen kevés lipázt tartalmaznak. Mennyivel természetesebb ezek helyett a papaya készítmények fogyasztása (gondoljunk csak a pár éve világpánikot okozó szivacsos agyvelőgyulladásra, ami miatt csak Nagy Britanniában szarvasmarhák százezreit pusztították el - lévén a betegség a beteg állat elfogyasztása révén fertőző és BIZTOSAN HALÁLOS kimenetelű)!

A papaya ezzel szemben teljesen biztonságos, hozzá hasonló, az emésztést ilyen kíméletes módon elősegítő növény nincs is a világon! Talán csak az ananászban levő bromelain képes ezt megközelíteni, de az ananász nem tartalmaz treint és pektázt, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a papaya egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Nem véletlen, hogy a SuperGreens sem nélkülözheti hatását.

Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!