A papaya háromféle emésztő enzimet tartalmaz.
A vékonybélben a tripszin és a kimotripszin lúgos közegben bontja a táplálék fehérjéit. A zsírokat ugyanott a lipáz bontja, főleg epesavak jelenlétében. Az epesavak a zsírokat apró cseppekké oszlatják el (emulgeálják), így a lipáz számára hozzáférhetővé válnak.
A papaya tartalmaz még renint, ami a tejfehérjék bontását végzi igen jó hatásfokkal, valamint keményítő bontó pektázokat is.
Nagyon sok ember szenved emésztési zavarokban. Számos készítmény van évtizedek óta forgalomban, melyek marha hasnyálmirigyből kivont tripszint, kimotripszint, és igen kevés lipázt tartalmaznak. Mennyivel természetesebb ezek helyett a papaya készítmények fogyasztása (gondoljunk csak a pár éve világpánikot okozó szivacsos agyvelőgyulladásra, ami miatt csak Nagy Britanniában szarvasmarhák százezreit pusztították el - lévén a betegség a beteg állat elfogyasztása révén fertőző és BIZTOSAN HALÁLOS kimenetelű)!
A papaya ezzel szemben teljesen biztonságos, hozzá hasonló, az emésztést ilyen kíméletes módon elősegítő növény nincs is a világon! Talán csak az ananászban levő bromelain képes ezt megközelíteni, de az ananász nem tartalmaz treint és pektázt, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a papaya egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.
Nem véletlen, hogy a SuperGreens sem nélkülözheti hatását.
Webáruház: https://webshop.drtihanyi.hu/
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!