Néhány adattal kezdeném. Az USA-ban évente 8,6 milliárd csirkét, 6,2 milliárd kilogramm marhahúst, 2,2 milliárd kilogramm sertéshúst, 1,6milliárd kilogramm pulykahúst és kb. százmillió kilogramm borjú és bárányhúst falnak fel az emberek egy év alatt.

Ez ugyan kb. 400 millió ember porcióját képezi (az exportot nem számítva), de az adatok mégis elborzasztóak. Ugyan ki hiheti, hogy ez a temérdek állat természetes körülmények közt nőtt fel? Ma a világ antibiotikum termelésének a 70%-át az állattenyésztők használják fel, mégpedig nem megelőzés, hanem hozamnövelés céljából.

Ezeknek a csirkéknek a többsége tíz hetes korban levágásra kerül, de addigra már járásképtelenek az artritisz miatt és többségük meddő is.

Hiheti valaki egy percig is, hogy ennek a következményeit megúszhatjuk?  Szóval hol is vannak az egészséges húsok?

A tömegélelmezésben biztosan nincsenek!

A táplálkozási piramis tetején ücsörgő ember, miután felette magát a csúcsra, már sok jóra nem számíthat. Persze lehet ölni milliárdokat a gyógyszeriparba, az egészségügybe, de innen út csak lefelé vezet, méghozzá hatalmas bukfenc formájában.

Ha egy faj úgy viselkedik, mint egy sáska, a saját pusztulását készíti elő. A piramis tetején nagyon kevés a hely. Elég egy rossz mozdulat, hogy a mélybe zuhanjunk. Minden egyes megevett hamburgerrel közelebb kerülünk pusztulásunkhoz.

Hosszú evolúciós történetünk a végéhez közeledik. Amit az evolúció ötszáz millió éve megalkotott, mi ostoba, kontár módon elpusztítjuk. Az út végét összeomló egészségbiztosítási rendszerek, kórházak és gyógyszergyárak ezrei szegélyezik. Ezt akarjuk?

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!