A reflux betegség előfordulása egyre gyakoribb, modern életvitelünk és táplálkozási szokásaink fájdalmas velejárója.

Mi is tulajdonképpen a reflux? Hogyan védekezhetünk ellene?

Az evés folyamán az étel a nyelőcsőn keresztül a gyomorba jut, mely rendkívül savas közeg, ezáltal teszi lehetővé a táplálék megfelelő emésztését. A gyomorfal védett az erős savaktól, azonban a nyelőcső sokkal kevésbé, ezért a visszaszivárgó gyomortartalom komoly károkat okozhat benne.

A nyelőcső alján lévő izmok feladata, hogy megakadályozzák a gyomortartalom visszajutását a nyelőcsőbe. Azonban nagyon sok esetben ezek az izmok nem működnek megfelelően és a savas gyomortartalom egy része visszaszivárog. A visszaszivárgást nem csak a záróizmok nem megfelelő működése okozhatja, hanem a túl magas nyomás a gyomorban. Ez terhesség idején is előfordulhat.

Hogyan lehet védekezni a reflux ellen?

Túlsúlyos embereknél nagyon sokat segíthet a fogyás, illetve a dohányzás mellőzése.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/reflux.jpg


El kell kerülni azokat a gyógyszereket, melyek irritálják a gyomrot. Ilyen készítmény pl. az aszpirin, illetve az ibuprofen. Természetesen minden esetben ki kell kérni az orvos véleményét. Lefekvés előtt 3 órával pedig már nem szabad enni. Ezek a dolgok az alapját képezik a reflux megelőzésének.

Bizonyos ételek és italok is elősegítik a reflux kialakulását. Ilyenek általában a fűszeres ételek, a paradicsomos ételek, a mentolos cukorkák, rágók, az alkohol és a forró italok.

Nagyon sok ember tapasztalja meg élete során alkalmanként a reflux tüneteit (pl. egy kiadós, nagy étkezés után vagy terhesség idején), mások azonban rendszeresen szenvednek tőle. A reflux gyakrabban fordul elő dohányzó, túlsúlyos vagy rendszeresen alkoholt fogyasztó embereknél, általában 35 év felett.

Akiknél rendszeresen jelentkeznek a reflux tünetei, veszítenek testsúlyukból, nehezükre esik a nyelés, mindenképpen keressék fel háziorvosukat!

A SuperGreens zöld ital pH-ja lúgos, ezáltal közömbösíti a gyomor savas közegét, így képes csökkenteni a reflux tüneteit. És mindezt nem szintetikus összetevői révén teszi, hanem teljesen természetes, egészséges alkotóinak segítségével. A SuperGreens lúgosító zöld ital 49 zöldség és gyógynövény vizes szuszpenziója. Segítségével közömbösíthetjük a szervezetünkben felhalmozódott káros savakat, ezáltal egészségessé és energikusabbá válhatunk.

SuperGreens - SuperGreens
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!