A tőzegáfonya kivonatot évszázadokkal ezelőtt már gyógyszerként használták.

Az amerikai őslakosok már nagyon régen felismerték a tőzegáfonya gyógyító hatását, gyulladások gyógyításában alkalmazták már 1600 körül.

Az elmúlt két évtizedben a kutatók nagyon sokat foglalkoztak a tőzegáfonyával és azt találták, hogy antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

A The New England Journal of Medicine –ben megjelent kutatás szerint a tőzegáfonya proantocianidineket tartalmaz. Ezek a vegyületek védelmet nyújtanak az E.coli baktériummal szemben.

3 évvel később a BMJ-ben (British Medical Journal) megjelent tanulmány rámutatott arra, hogy azok a nők, akik rendszeresen fogyasztanak tőzegáfonyát, a kontroll csoporthoz (ők nem fogyasztottak egyáltalán) képest sokkal kisebb eséllyel kapnak húgyúti fertőzést.

A tanulmány másik érdekessége az volt, hogy kimutatta, hogy a tőzegáfonyának hosszú távú hatásmechanizmusa van, hiszen a tőzegáfonya hatása a fogyasztás befejezése után 6 hónappal még mindig látványos és szignifikáns volt.

A húgyúti fertőzések megelőzésében és gyógyításában tehát kiváló szerepe lehet a tőzegáfonya koncentrátumnak, mely kapszula formájában is elérhető.

Tőzegáfonya – Cranberry kapszula - NOW Cranberry concentrate

Kapcsolódó tanulmányok:

- Tőzegáfonya, a mindig friss gyümölcs
- Sertés vagy Új influenza?
- Tőzegáfonya – Cranberry

{$up_uri}cranberry.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!