A zsírok a legfőbb tartalék tápanyagok, más szerepükre ezen tanulmány keretein belül most nem térünk ki. Valamennyi tartalék tápanyag közül a zsíroknak van a legnagyobb energia tartalmuk: 37kJ/g, a szénhidrátoké csupán: 16,7kJ/g.

Ha a táplálék bevitel tartósan alatta marad a szükségleteknek, akkor a szervezet a zsírtartalékait mobilizálja, hogy az energia hiányt pótolja. De tudnunk kell, hogy ilyenkor nem csak a zsírok lebontása történik.

Az emberi szervezet szénhidrát tartaléka meglehetősen csekély, már két nap éhezés, vagy akár egy intenzív edzés elég arra, hogy szénhidrát tartalékainkat feléljük. Viszont a zsírsav oxidáció lassú folyamat, márpedig a szervezet energia nélkül egy percig sem maradhat. Ezért a szervezet ilyenkor a zsírok bontásával párhuzamosan nekiáll a saját fehérjéit (döntően az izomzatát) lebontani és az értékes fehérjéit elkezdi szénhidráttá (cukorrá) alakítani. Ez nagyon drága és káros formája a fogyásnak!

A kérdés az: lehet-e úgy fogyni, hogy közben fehérjét nem, vagy csak minimális mértékben veszítünk?

Nos, van megoldás. A legfontosabb, hogy kalória szegény diétával soha ne párosítsunk intenzív testmozgást!

Kalóriaszegény diéta esetén a könnyű, de tartós terhelések (pl. hosszabb séták, könnyű kocogás) ajánlottak, melyek nem igényelnek hirtelen sok energiát. Ilyenkor a lassú energia deficitet a nem túl gyors zsírbontás mindig kompenzálni tudja.

Fontos, hogy ne legyen a napi kalória deficit túl nagy, mert akkor jönnek a fehérjék!!!! Tehát zsírt veszíteni csak egyenletes, könnyű, rendszeres mozgással és az igényeknél alig kevesebb kalória egyidejű bevitelével lehetséges. Ilyenkor valóban csak zsírt égetünk és az értékes fehérjéink megmaradnak.

Aki azonban intenzív sportolást végez ebben a helyzetben, az a saját fehérjéit fogja lebontani és a zsírvesztés mellett számottevő a fehérje/izomtömeg veszteség is az edzés ellenére, sőt éppen azért. És akkor még nem beszéltünk az ilyenkor fellépő ketózisról (ketontestek felszaporodásáról), az izmok elsavasodásáról, az ionháztartás felborulásáról, a szervezet ellenálló képességének csökkenéséről.

József Attilát parafrazálva: fogyni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen…

Hogyan segíti a SuperGreens a fogyás, a zsírégetés folyamatát?

A napi 2-3 liter zöld ital bevitelével mérsékelten csökken az étvágy, emellett nem történnek meg azok az ioneltolódások, melyek egészségtelenné teszik a fogyást (kálium, magnézium és vitamin hiány), hiszen tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, esszenciális zsírsavat, valamint mindazokat az ionokat és vitaminokat, amikből a fogyókúra során nagyon hamar hiány alakul ki (vízoldékony vitaminok!).

Minden fogyókúra a fehérjék és a zsírsavak bontása révén savas irányba tolja a szervezet pH-ját. A lúgos pH-jú, növényekből álló SuperGreens képes ezt a káros folyamatot bizonyos mértékig ellensúlyozni.

Fogyókúra esetén érdemes a zöld port a Chromium/Vanadium cseppel kombinálni (nem a prime pH-val), mivel ez segíti legjobban az izomtömeg megőrzését.
A SuperGreens fogyasztásának egyik legfontosabb szabálya a folyamatosság. A zöld italt reggeltől estig, folyamatosan, kortyonként kell elfogyasztani (nem kampányszerűen 2 alkalomra lehúzni!!).

Mivel a SuperGreens ital komplex módon tartalmazza az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, iont, és esszenciális aminosavat, így a diéta során kiegészítő vitamin pótlás nem szükséges (ez a komplexitás, valamint a modern gyártási technológia a SuperGreens valódi ereje).

Átlagos napi bevitel mellett a SuperGreens por és csepp kb. 40 napra elegendő. A gazdaságos családi kiszerelés (mely a kezdőcsomag 4-szerese) egy fő részére így akár fél évig is elégséges lehet, havi költsége pedig nem éri el a 10 000 Ft-ot.

A SuperGreens egészséges fogyást biztosít. Próbálja ki Ön is, látogasson el webáruházamba: https://webshop.drtihanyi.hu

Kapcsolódó cikk: Zsírégetés: http://www.drtihanyi.hu/zsiregetes-new37/

Videó: MÉSZÖLY KÁLMÁN a SUPERGREENS - ről

http://atv.hu/videotar/meszoly_kalman_az_esti_frizbiben.html

http://www.drtihanyi.hu/uploads/sg+omega.jpg
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!