A cukorbetegségnek ma három fő formáját különböztetjük meg: az I-es típusú cukorbetegséget, a 1,5 LADA típust, és a II-es típusú cukorbajt.

Az egyes típus a gyermekkorra jellemző, valószínű, hogy maga a szervezet pusztítja el a hasnyálmirigy szigetsejtjeit, ezáltal teljes inzulin hiány lép fel. Az inzulin pótlása nélkülözhetetlen, nélküle pár hét leforgása alatt meghal a beteg. Főleg tehát GYERMEKKORBAN jellemző ez a típus.

A 1,5 LADA típus lényegében az egyes típus felnőttkori formája, ezért a betegek itt is nagyon hamar maguk mögött hagyják a tablettákat (mert hatástalanok), és mivel ebben az esetben is arról van szó, hogy a betegnek nincs inzulinja, ezért inzulinkezelésre szorul élete végéig.

A II-es típusnál más a helyzet. Itt van inzulin, csak az inzulin nem hat megfelelően, mert részleges inzulin rezisztencia (érzéketlenség) alakul ki. A hasnyálmirigy ezt mind több és több inzulintermeléssel próbálja ellensúlyozni, ami végül is a szigetsejtek kimerüléséhez vezet, ezért a végén itt is fellép az inzulin hiánya, és a beteg előbb vagy utóbb inzulinra szorulhat.

Ahhoz hogy ez ne, vagy csak nagyon sokára következzék be, életmódváltásra van szükség. Az életmódváltás két pillére a mozgásterápia és az étrend átalakítása.

Az életmód változtatás azonban nagyon keserves dolog, sokaknak nem is sikerül. Legalább napi negyven perc rendszeres mozgásra (séta, torna, bicikli, stb.) van szükség és ezt kell kombinálni a diétával.

Tudnunk kell, hogy egy cukorbeteg embernek annyi esélye van infarktust kapni, mint egy nem cukorbetegnek, aki már elszenvedett korábban egy infarktust (5-7-szeres rizikó!).
Ha pedig cukorbeteg ember kap infarktust, a rizikó 10-30 szorosára nő!!!

Az életmód változtatás másik fő pillére tehát az étrend változtatása. Itt nyújt hatalmas segítséget a SuperGreens zöld ital, mivel pont azokat a növényeket tartalmazza, amire a leginkább szükségünk van, csökkenti az étvágyat, az édesség utáni sóvárgásunkat.

A gyógyital hatására csökken a vércukor, a koleszterin, a triglicerid és a húgysav szintünk. Egészségesebb ételeket kívánunk ösztönösen, ezáltal a meggyötört hasnyálmirigy „levegőhöz” juthat, és hosszú évekre, szerencsés esetben akár egy egész életre megszabadulhatunk az inzulinkezeléstől.

Tehát a komplex életmód változtatás (mozgás+diéta+SuperGreens), és esetleg kétféle tabletta rendszeres szedésével az inzulin adása sok esetben elkerülhető.

Ma a felnőtt lakosság 8%-a szenved cukorbetegségben és ez a szám fokozatosan növekszik. Akinek a szülei II-es típusú cukorbetegségben szenvednek, vagy szenvedtek, több mint 80% eséllyel szintén „elkapják” -mert öröklik a hajlamot - ezt a betegséget.

De ennek nem kell okvetlenül megtörténnie, mert megelőzheti, amihez értékes segítséget nyújt a SuperGreens gyógyital.

SuperGreens - SuperGreens

Videó: MÉSZÖLY KÁLMÁN a SUPERGREENS - ről

http://atv.hu/videotar/meszoly_kalman_az_esti_frizbiben.html
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!