A II-es típusú cukorbetegség tüneteit és kései szövődményeit és azok túlélésre gyakorolt hatását két nagy tanulmány: a Kumamoto és az UKPDS vizsgálta.

Ezek a szövődmények:

- retinopathia (szem ideghártya degenerációja)
- nephropathia (vesekárosodás)
- neuropathia (perifériás idegrendszer súlyos károsodása)
- nagyér szövődmények: infarktus, stroke, alsó végtagi érszűkületek kialakulása

Kiderült, hogy ha a HbA1c értéket túlságosan csökkentjük, azaz a normális 6% körüli értékeket célozzuk meg, akkor a betegek összhalálozása növekedett. Ezért az ADA (Amerikai Diabetes Társaság) valószínűleg hamarosan módosítani fogja a HbA1c célértékeket és ezt 7%-ban fogja megjelölni.

De az a mezsgye meglehetősen keskeny. Ha a HbA1c ezt meghaladja, de még nem éri el a 9%-ot, akkor már gyógyszeres kezelés is szükséges a cukorbetegségben. Ha a 9 %-ot meghaladja, akkor már az inzulin és a tabletta kombinációt ajánlják, míg 10% felett már a tartós inzulin kezelés elkerülhetetlennek látszik.

Igen ám, de ha a veseműködés már károsodott és a GFR (glomerulus filtrátum) mennyisége kevesebb, mint 60ml/perc, akkor az egyik leghatékonyabb készítmény, a Metformin már nem adható, míg ha ez az érték 30ml/perc alá csökken, akkor már a sulfonil–ureák sem javasoltak.

Az érem másik oldala pedig az, hogy a magas HbA1c értékek is jelentős mértékben növelik a szövődményeket és rontják a beteg túlélésének lehetőségét.

De mi is történik étkezéskor?

Tudjuk, hogy ilyenkor a szervezetben az inzulinon kívül még két hormon is jelen van, az GLP1 (glukagon szerű peptid) és a GIP (glukóz függő inzulintermelést fokozó polipeptid). Közös nevük: inkretinek.

A gyomorba kerülő táplálék ezek szintjét csökkenti, ezért van az, hogy ha szájon át viszünk be ugyan annyi cukrot, mint vénás injekció formájában, akkor a vércukorszint a szájon át bevitt cukor esetében emelkedik meg jobban.

Mi ebből számunkra a hasznos tanulság?

Az, hogy nem minden ételféleség esetében van ez így. A zöldségek, fitonutriensekben gazdag táplálékok esetében nem alakul ki olyan mértékű vércukorszint emelkedés, mint a hagyományos konyhatechnikával készült ételeink esetében, nem is beszélve a kekszekről, chipsekről.

Tehát a Super Greens , a Green Magma, a Bios Life Slim, a klorofill cseppek egyik nagyon fontos hatása éppen az, hogy rendszeres fogyasztásuk révén ez a táplálkozás során kialakuló inkretin hatás csak sokkal mérsékeltebb formában jelentkezik, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok, esszenciális zsírsavak védenek a neuropathia (perifériás idegrendszeri károsodás) ellen, valamint karotinjaik révén a retina (ideghártya) degenerációs folyamatát is lassítják.

Mivel az átvágyat is csökkentik, így szinte oki kezelésnek tűnnek II-es típusú cukorbetegségben, mert ennek a betegség formának a motorja maga az elhízás.

A szervezet nagy cukor fogyasztói a máj, az agy és az izomzat. Tehát, ha a cukorbeteg rendszeresen mozog, sportol, akkor a vércukorszint számottevően csökkenni fog, amit az edzés során figyelembe kell venni.

A „láb mindig kéznél van” - szokták mondani, de ez sajnos a cukorbetegek egy részénél nem így van.

Ma Magyarországon évente cukorbetegség miatt 2500 végtag amputációra (végtag levágásra) kerül sor! Ne, hagyjuk, hogy így legyen!

SuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpgBios Life Slim - Bios Life Slim

http://biosslim.hu/uploads/slim_product.jpgKapcsolódó tanulmány:

Bios Life Slim vs. II-es típusú diabétesz
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!