Az, hogy a kettestípusú cukorbetegség és a szívinfarktus, valamint a stroke között szoros kapcsolat van, már sokak előtt jól ismert, de az már kevésbé, hogy ez a népbetegség milyen mértékben hajlamosít a rosszindulatú daganatos betegségekre is.

Pedig sajnos ez így van.

Közel 65 ezer ember bevonásával készült tanulmány során bizonyították svéd kutatók, hogy az emelkedett éhomi vércukor érték egy sor rákféleség gyakoriságát megnöveli. Dél-Koreai kutatók 54 ezer fős vizsgálata szintén azt erősítette meg, hogy főleg a tápcsatornát érintő daganatok vonatkozásában a rosszindulatú daganatok száma gyakrabban fordul elő, ha az éhomi vércukor meghaladja a 6,9 mmol/l értéket.

Japán szerzők 12 ezer vizsgálat után arra a következtetésre jutottak, hogy a II-es típusú cukorbetegség férfiakban hajlamosít a hasnyálmirigy rákra, míg nőkben elsősorban a gyomor, a méh, a vastagbél és végbél rákok gyakoriságát növeli.

Hasonló eredményre jutottak amerikai szerzők is, akik húsz éve vizsgálnak orvosokat (370 ezer orvos) és közülük az elmúlt 11 évben majdnem 500-nak alakult ki vastagbél vagy végbél rákja. Az ő esetükben is az elhízás és a II-es típusú cukorbetegség hajlamosító tényezőnek bizonyult.

A vastag és/vagy végbél rákban szenvedő cukorbetegek kevesebb ideig éltek, mint nem cukorbeteg társaik.

A májrák inkább a Távol Keleten gyakoribb, de ott megnégyszerezi a veszélyét, ha az illető egyidejűleg II-es típusú cukorbetegségben is szenved.

Nőkben az emlőrákok is megemelkednek elhízáskor és diabéteszben.

Az elhízás akkor a legveszélyesebb, ha a zsírszövet szaporulat a hasra lokalizálódik: nőknél a megengedett max. has körfogat 88 cm, férfiaknál 94 cm (ez az elhízás dominál a II-es típusú cukorbetegségben is).

Kutatók megfigyelték, hogy a bélrákok kialakulása a „kezdő cukorbetegeket” fenyegeti a legjobban, mert ilyenkor még van inzulin, sőt, több is van, mint kívánatos, csak az inzulin rezisztencia miatt nem hat, és később, amikor már az inzulintermelő sejtek kimerültek, az inzulin szint lecsökken. Ekkor már nem igazolható a betegség daganatkeltő hatása. Valószínű, hogy a sok inzulin felelős ezért, annak is az elő anyaga, a proinzulin, amiből értelemszerűen szintén több van.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/diabetes.jpg


2005-ben San Franciscóban elhangzott: „ha egy cukorbeteg vastagbél rákot kap, az nem lehet pusztán a véletlen műve”.

Mindezek alapján tudomásul kell vennünk, hogy a II-es típusú cukorbetegség nem csak a szív-, és érrendszeri megbetegedések egyik fő rizikófaktora, hanem bizonyos rosszindulatú daganatos betegségekre is hajlamosít.

Ezért tehát a rendszeres testmozgás, az egészséges fogyás, az ezt elősegítő táplálék-kiegészítők, korunk két legrettegettebb és legtöbb áldozatot szedő betegségével szemben is hatékony védelmet nyújthatnak, ha segítségükkel sikerül elérni az ideális has körfogatot és az éhomi vércukor értékeket sikerül 6,9 mmol/l alatt tartanunk.

Melyek ezek a modern, hatásos táplálék-kiegészítők?

Super Greens, Green Magma, Power Plants, Klorifill cseppek, Bios Life Slim

SuperGreens - SuperGreens

Green Magma - Green Magma

Power Plants - Power Plants

Klorofill csepp - Klorofill csepp

Bios Life Slim - Bios Life Slim
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!