Magyarországon a teljes lakosság 8,6%-a cukorbeteg. Ez több mint 800 000 embert jelent és többségük (kb. 90%) II-es típusú, és kb. 10% I-es típusba sorolható. A cukorbetegségben az egyik legkomolyabb veszély a veséket fenyegeti. A diabeteses nephropathia (cukorbetegség okozta vesekárosodás) a cukorbetegek kb. felében alakul ki. Ennek a vesekárosodásnak öt stádiumát különböztetjük meg, a legsúlyosabb az 5-ös, ők gyakorlatilag dialízisre, művese kezelésre szorulnak.

Még drámaibb a helyzet abban a vonatkozásban, hogy a cukorbetegség okozta vesekárosodásban szenvedők 15-20-szor gyakrabban kapnak infarktust vagy agyvérzést, mint akik ebben a betegségben nem szenvednek. Náluk a vérnyomást 130/80 Hgmm alá kell csökkenteni, de ezt csak kb. az esetek 8%-ában sikerül elérni a jelenleg alkalmazott gyógyszerekkel.

A vese szövődmény valószínűsége csökkenthető, ha a betegek vércukor értékeit a normálishoz közeli értéken tudjuk tartani. Mivel a II-es típusú cukorbetegség motorja az elhízás, ezért minden olyan természetes táplálék-kiegészítőnek helye van a betegség kezelésében, ami természetes úton segíthet az egészséges fogyás elérésében és nem az anyagcsere mesterséges fokozása révén. Legutóbb éppen egy ilyen gyógyszert vontak ki a forgalomból az egész világon, mert a betegek úgy fogytak tőle, hogy közben a halálozásuk megemelkedett.

{$up_uri}kidney.jpg


A Super Greens és a lúgosító életmód egyik nagy előnye, hogy a fogyás bőséges folyadékfogyasztás mellett történik, ami kifejezetten kívánatos az esetek túlnyomó többségében, hiszen általánosságban elmondható, hogy sokkal kevesebbet iszunk, mint az ajánlott mennyiség. Idős korban pedig különösen hajlamosak az emberek keveset inni, mert a szomjúság érzetük cserbenhagyja őket: nem szomjasak, pedig már rég inniuk kellene. Pedig ha csak akkor iszunk, amikor már szomjasak vagyunk, akkor a folyadék bevitellel elkéstünk. Az ivás nem olyan, mint az evés. Inni akkor is kell, ha nem szomjazunk, mert így egészséges. Az ép vese működés elengedhetetlen feltétele a megfelelő folyadék bevitel.

Ma a végstádiumú veseelégtelenség legfőbb oka a II-es típusú cukorbetegség. Magyarországon a cukorbetegség kezelésére és szövődményeinek az ellátására 200 milliárd forintot költünk évente. Ha nem változtatunk életmódunkon, étkezési szokásainkon, mozgáskultúránkon, belátható, hogy ez a trend a végtelenségig nem finanszírozható. Semmilyen egészségügyi rendszer sem lesz képes elviselni azt a költségnövekedést, amit a cukorbetegek számának emelkedése jelent.

Ne feledjük: 1mmol/l vércukor csökkenés a cukorbetegek halálozását 5%-kal csökkenti!

SuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpgBios Life Slim - Bios Life Slim

http://biosslim.hu/uploads/slim_product.jpgKapcsolódó tanulmány:

Bios Life Slim vs. II-es típusú diabétesz
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!