Minden 7. másodpercben meghal egy ember a Földön cukorbetegség miatt. A feltartóztathatatlannak tűnő „világjárvány” 366 millió embert érint világszerte. Közel fél Magyarországnyi ember hal meg minden évben (4,6 millió) diabétesz következtében, a gyógyításra szánt költségek pedig meghaladják a 465 milliárd dollárt (kb. 100 000 milliárd forint, ami Magyarország több mint 3 éves GDP-je).

Forrás: International Diabetes Federation

A kilátások pedig egyre rosszabbak, hiszen 2009-ben még „csak” 300 millióra tették a cukorbetegek számát a világon.

Az IDF Diabetes Atlas szerint (2010-es adatok) Magyarországon 658 900 cukorbeteg ember él (20-79 éves korosztályban), s a jelenlegi teljes lakosságra kivetített 6,4% az előrejelzések szerint 2030-ra 7,8%-ra nőhet. 2010-ben közel 10 000 honfitársunk veszítette életét a diabétesz következtében.
A cukorbetegséget megelőző állapotban (impaired glucose tolerance – IGT) a lakosság 17,5%-a szenved. Ez pedig már a diabétesz kapuja.

A nálunk sokkal fejlettebb és gazdagabb Egyesült Államokban a helyzet sokkal tragikusabb, a laGreen Magma cukorbetegségkosság 12,3%-a szenved cukorbetegségben, ami közel 27 millió 20 és 79 év közötti felnőttet jelent. Európában az egyik legrosszabb adat Németországban figyelhető meg, náluk szintén 12% körülire tehető a diabéteszben szenvedők száma (kb. 7,5 millió cukorbeteg).

Ezek a számok borzalmasak, főleg, hogy az esetek legnagyobb részét mi magunk okozzuk. A 2-es típusú cukorbetegség ugyanis elsősorban a nem megfelelő életmóddal szerezhető, rendkívül súlyos állapot: rossz táplálkozás, kevés mozgás, túlsúly, elhízás.  

Számtalan kutatás látott napvilágot az elmúlt években a cukorbetegség vonatkozásában, s kivétel nélkül arról számolnak be, hogy a cukorbetegség jelentősen rontja az egyén életkilátásait, élettartamát és annak minőségét.

Javasolt étrend-kiegészítők:

-    Lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum gyógygomba
-    SuperGreens lúgosító zöld ital
-    Green Magma zsenge bio árpacsíra
-    Természetes D3-vitamin
-    Omega 3-6-9 zsírsav kombináció

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!