Magyarországon a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség gyakorisága 8,65%. A betegek 92%-a II–es típusú diabéteszben szenved.

Ez kb. 700 ezer ember, de kb. ugyan ennyi cukorbeteg van még, aki nem tud a betegségéről. Ha a cukorbetegséget egy autóhoz hasonlítjuk, akkor az elhízás szerepe olyan ebben a betegségben, mint kocsiban a benzin.

Hazánkban a gyermekek 20%-a elhízott, és elhízott gyermekből majdnem biztosan elhízott felnőtt lesz. Nagyon megdöbbentő, de igaz, hogy ma már egyre több II-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálunk gyermekkorban, a hazai legfiatalabb páciens alig két éves!

Tehát a probléma legalább másfél millió embert érint hazánkban.

A cukorbetegek életkilátásait a betegség szövődményei nagymértékben befolyásolják. Ma hazánkban minden 4. végtag amputáció, minden 5. infarktus, minden 6. dialízisre (művese kezelésre) szoruló, és minden 8. stroke beteg cukorbetegségben is szenved. Évente kb. ezer ember veszíti el a szeme világát ennek a betegségnek a következtében!

A fogyókúrák többsége azonban sikertelen. Sürgető tehát egy olyan elsődleges megelőzést szolgáló stratégia kialakítása, ami a normális testtömeg index elérést teszi a fókusz pontba, nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is.

Itt nyújthatnak felbecsülhetetlen segítséget a jó minőségű táplálék kiegészítők.

Ezek az egészség őrző, megelőzést szolgáló termékek válogatott növényi alapanyagokból készülnek, a legkíméletesebb technológiai eljárásokkal. Az így nyert készítmények biológiai értéke magas, kalória, telített zsír és szénhidrát tartalma minimális, koleszterint sem tartalmaznak, viszont számtalan értékes vitamint, aminosavat, sókat, nyomelemeket igen, amik a normális testsúly megőrzése mellett a jó egészséget, fittséget is biztosítják.

Ilyen készítmény pl. a Super Greens (por és kapszula), ami 49 kiváló zöldség és gyógynövény válogatott keveréke, a fermentált zöld árpa csíra (Green Magma), az élelmi rostokban különlegesen gazdag Bios Life Slim, csak hogy a legismertebbeket említsem.

Mivel a szénhidrát anyagcsere mindig másodlagos zsíranyagcsere zavarral is jár, ezért nagyon hasznos az omega 3-6-9 zsírsavak megfelelő napi bevitele is. Aki nem tud naponta 40 dkg tengeri halat megenni, annak napi egy kapszulával kell bevennie belőle és az eredmény ugyan az lesz.

Mindez persze még nem elegendő, mert ezen felül törekedni kell a zöldségek bőséges fogyasztására, a zsírok és cukros üdítők kerülése különösen fontos! Ez a 100%-os gyümölcslevekre is vonatkozik! Helyette inkább sok tisztított vizet, vagy jó minőségű ásványvizet igyunk!

A dohányzás minden formája tilos, és naponta legalább 40 perc mozgás (ami jól esik) feltétlenül javasolt.

Sajnos az elmúlt 25 évben a 25-64 éves férfiak halálozási mutatói nem javultak szemben az EU többi országával, ahol ez a mutató 30%-kal javult. Változtasson mától, mert változtatni soha nem késő, hiszen a tét óriási: életünk hossza és minősége!

SuperGreens vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/body_sgph_promo_HUN.jpgGreen Magma vásárlás

http://www.drtihanyi.hu/uploads/gm.jpgBios Life Slim

A Bios Life Slim termék rostot és multi vitaminokat tartalmaz. Naponta 2 alkalommal kell elfogyasztani 1-1 tasakkal, 2-3 dl vízben elkeverve, lehetővé téve az egészséges fogyást!

Bios Life Slim - Bios Life Slim

http://biosslim.hu/uploads/slim_product.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!