Szervezetünk egy rendkívül bonyolult, összetett rendszer, ezért számos esetben máshogy reagál dolgokra, mint ahogyan azt a formális logika diktálná. Így van ez az édesítőszerek esetében is. Az emberek többsége szereti az édes ételeket, italokat. Édesítjük a kávénkat, teánkat, a süteményeket, és még rengeteg dolgot. Azonban tudjuk azt, hogy a cukor, amit a legtöbben édesítésre használunk, erősen hizlal. Mit tehetünk tehát?

Elfogyaszthatjuk ételeinket, italainkat cukor nélkül, de ezt nem szívesen tesszük, hiszen cukor nélkül kevésbé ízletesek. A másik megoldás, hogy alternatív édesítőszerek után nézünk, olyan vegyületet használunk, melynek íze hasonlít a cukor ízéhez, tehát édes, de emellett alacsony a kalória tartalma, tehát kevésbé, vagy egyáltalán nem hizlal.

http://fogyas.drtihanyi.hu/uploads/sweetener2.jpg


Pár évvel ezelőtt robbanásszerűen terjedtek el a különböző édesítőszerek és megjelentek azok a termékek, melyek nem tartalmaztak cukrot, mégis édesek voltak. A cukrot soha nem sikerült tökéletesen leutánozni, az édesítőszerrel készült termékek íze mindig fura maradt, sokféle mellékízt tartogatott fogyasztójának. De ennek ellenére sokan lenyelték a békát, mondván: valamit valamiért. Nem tökéletes az íze, de legalább nem hízunk tőle.

Ezzel szemben a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a mesterséges édesítő szerek nem segítenek a karcsúsodásban, sőt, rendszeres használatukkal plusz kilókat szedhetünk fel.

Szervezetünk nem képes ugyanis megkülönböztetni az alacsony kalóriájú, mesterséges édesítőszereket a cukortól. A mesterséges édesítőszerek hasonlóan viselkednek, mint a cukor, aktiválják a bélben lévő receptorokat, ezáltal elősegítik a glükóz felszívódását. Ennek hatására a szervezet pedig több cukrot használ fel, a benne lévő plusz kalóriákkal együtt. A kutatók véleménye szerint tehát a mesterséges édesítőszerekkel fogyni biztosan nem lehet, éppen ennek a mechanizmusnak köszönhetően. A recept továbbra is: természetes ételek, megfelelő mennyiségben.

A liverpooli egyetem professzora a vékonybél glükóz felszívódási működését vizsgálta, azt, hogy hogyan kerül a táplálékból a cukor a véráramba. Azt találta, hogy bizonyos sejtek, melyek észlelik a cukor jelenlétét, hormonokat szabadítanak fel, melyek a belek falán át bejuttatják a cukrot a véráramba, ahol egy részük elég, más részük zsírrá alakul át. Ezek a specifikus sejtek azonban akkor is felszabadítják a hormonokat, amikor mesterséges édesítőszerekkel találkoznak és ez cukor felszívódáshoz vezet.

Aki tehát azért iszik light kólát, hogy segítségével csökkentse súlyát, nagyot fog csalódni, mivel az üdítőben található mesterséges édesítő aktiválja a receptorokat, ezáltal a hormon termelődését, ami cukor felszívódással jár. Tehát éppen az ellenkező hatás érhető el a diétás üdítőkkel!

A SuperGreens lúgosító zöld ital nem tartalmaz sem cukrot, sem más, mesterséges édesítő vegyületet. Segítségével úgy pótolhatjuk a szervezetünk számára szükséges folyadékot, hogy közben nem mérgezzük testünket fölösleges, extra cukor bevitellel. A lúgosítás révén pedig semlegesítjük a szervezetünkben található káros savakat, s ez a folyamat elősegítheti a valódi, egészséges fogyás megindulását.

SuperGreens - SuperGreens
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!