Az I-es típusú cukorbetegek halálozási rátája szerencsére az utóbbi években javuló tendenciát mutat, de még mindig nagyon távol vagyunk a megfelelő arányoktól, ugyanis a mai napig 7-szeres a halálozási arányuk a nem cukorbeteg populációhoz képest. Ez rendkívül rossznak tekinthető!

Forrás: Diabetes Care, University of Pittsburgh

A helyzet különösen aggasztó az afroamerikai nőknél, ahol 13-szoros értékről beszélhetünk.

Az I-es típusú cukorbetegek halálozási arányának csökkenéséért a 80-as, 90-es években végbement fejlődés és új technológiák felelősek, az új tesztek (A1C), az új, vesevédő vérnyomáscsökkentő gyógyszerek és a könnyű vércukor ellenőrzés lehetősége.

A megfelelő vércukorszint és a normális vérnyomás jelentősen csökkenti a későbbi komplikációk kialakulásának valószínűségét.

{$up_uri}bloodsugar2.jpg


Az I-es típusú cukorbetegség egy autoimmun betegség, melynek során a szervezet saját immunrendszere pusztítja el a hasnyálmirigy inzulin termelő béta sejtjeit. Éppen ezért az I-es típusú cukorbetegség nem az életmód következménye, ezért fiatalabb korban alakul ki, mint a II-es típusú cukorbetegség.

Ettől függetlenül az I-es típusú cukorbetegek életmódváltása nagyban segítheti életkilátásaikat. dr. Robert Young szerint pl. az I-es típusú cukorbetegeknek különösen nagy szükségük van szervezetük lúgosítására, illetve arra, hogy ellássák testüket a szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fitonutriensekkel, flavonoidokkal, stb. szigorúan cukormentes formában. Éppen ezért a SuperGreens por rendszeres fogyasztását javasolja az I-es típusú cukorbetegeknek egyaránt.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!