Vannak olyan szerencsés emberek, akik „jó anyagcserével” születtek, ezáltal vékony és magas a testalkatuk, amihez ráadásul nem szükséges a testmozgás és a kalóriaszámlálás. Sajnos az emberek többsége nem rendelkezik ehhez hasonló tulajdonságokkal. Lássuk, mik azok az okok, amik közre játszanak a lassú anyagcserében?

Megspórolt pihenők

68 000 nőt megvizsgálva kutatók megállapították, hogy azok a nők, akik hét órát aludtak, 2,5 kg-mal voltak kevesebbek azoknál a társaiknál, akik napi 5, vagy annál kevesebb órát aludtak. A gyakori virrasztás szintén lassítja az anyagcserét, veszélybe sodorja a szervezetnek azon képességét, hogy felhasználja az élelmiszer és tápanyagokat, amelyek helyett zsírt halmoz fel.

Stressz

Amikor idegesek vagyunk, kevesebbet alszunk és többet eszünk, ami hatással lehet a pajzsmirigyre, arra a mirigyre, amely olyan hormonokat termel, amelyek szabályozzák az anyagcserét, a testhőmérsékletet, a szívritmust és még számos szervet. Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, lassul az anyagcsere, amely súlygyarapodáshoz, depresszióhoz, fáradtsághoz vezethet. Szánjon időt minden nap arra, hogy a pajzsmirigyét és anyagcseréjét optimális szinten tartsa!

Reggeli kihagyása

Az emberek többsége nem szeret reggelizni, pedig egy órával ébredés után muszáj enni valamit. Kihagyni a reggeli étkezést a legrosszabb dolog, amit tehetünk. Lassítja az anyagcserét és kimeríti a szervezet optimális működéséhez szükséges üzemanyagát. De az, hogy miket eszünk, legalább olyan fontos, minthogy egyáltalán együnk valamit. Az egyszerű, finomítatlan szénhidrátok, mint például a reggeli muffin vagy péksütemények egy olyan jelet adnak az agynak, amely csökkenti a szerotonin szintet, és beindítja azt a neurotranszmittert, ami felelős a nyugodtságért. Próbáljunk meg naponta 5 gramm fehérjével indítani, ami aktiválja a noradrenalin termelését, s ezáltal növeli a szívverést és fokozza az éberséget. Ez a fajta tápanyag lassan emésztődik meg, így a vércukor és energia szintje stabil marad.

Ülő munka, ülés

Cukorbetegekről szóló tanulmányok szerint az állás megduplázza a kalóriaégetést a munkanapokon. Az ülés kikapcsolja azokat az enzimeket, amelyek elfogják a zsírt a véráramban. Álljon fel és járkáljon például telefonálás közben, hamarosan meglepő előnyökre számíthat.

Gyorséttermi étel

A zsíros ételek ösztönöznek egy gént, ami a felesleges zsír tárolására készteti a szervezet, ezért hízunk el idővel. Kutatók szerint a C-vitamin fogyasztás 30%-kal több zsír elégetését teszi lehetővé edzés alatt.

Edzés

Állandóan ezt halljuk: én már majdnem elértem a kitűzött célomat, de az a 2-3 kiló plusz egyszerűen nem megy le. A fogyás is elakad útközben, viszont megindíthatjuk a fogyást úgy, hogy bevezetünk egy új edzésprogramot vagy egészségesen táplálkozunk, így a szervezet több energiát fog elégetni.

Súlyzók használata

A kardio gyakorlatok felgyorsítják az anyagcserét és sok kalóriát égetnek el (futás, biciklizés, úszás) a súlyok emelése olyan izomzatot épít, ami kalóriát éget el. Ezért kell súllyal is gyakorlatokat végezni és nem várt eredményeket fogunk tapasztalni heteken belül.

Bios Life Slim

A Bios Life Slim termék rostot és multi vitaminokat tartalmaz. Naponta 2 alkalommal kell elfogyasztani 1-1 tasakkal, 2-3 dl vízben elkeverve, lehetővé téve az egészséges fogyást!

Bios Life Slim - Bios Life Slim

http://biosslim.hu/uploads/slim_product.jpg

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!