Kutatók szerint azok, akik mediterrán típusú táplálkozást folytatnak, rendszeresen mozognak, nem dohányoznak és odafigyelnek testsúlyukra, akár 15 évvel tovább élhetnek, mint azok, akik fittyet hánynak az egészséges életmódra.

A 10 évig tartó tanulmány során (University of Maastricht) összesen 120 000 55 és 69 év közötti nőt és férfit vizsgáltak.

A mediterrán diéta zöldségekben, gyümölcsökben, olíva olajban, olajos magvakban, halban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag, míg húsban és alkoholban meglehetősen szegény. Ez a táplálkozási mód sokban hasonlít a dr. Robert Young által képviselt lúgosító életmódra. A különbség alapvetően annyi, hogy dr. Young vastagabban húzza meg a határvonala, szerinte pl. minden alkohol tartalmú ital méreg, mivel maga az alkohol is sejtméreg.

A mediterrán diéta nőknél még erőteljesebb, mint férfiaknál, náluk ugyanis akár 15 évvel is meghosszabbíthatja az életet, míg férfiaknál ez a szám „csupán” 8 év.

{$up_uri}Fogyas/meditdiet.jpgA kutatók tehát azt találták, hogy ha a mediterrán diétát egészséges életmóddal párosítjuk, az drámaian lecsökkenti a korai halálozás valószínűségét.

Nem könnyű azonban egyik napról a másikra átállni erre az étrendre, de ebben sokat segíthetnek bizonyos étrend-kiegészítők, pl. Super Green 49 zöld gyógynövény keveréke, Green magma, zsenge zöldárpa csíra kivonat, omega zsírsavak.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!