Pedig megpróbálták őket megkerülni, vitatni a hasznosságukat, de mindhiába. Öt féle kóros zsíranyagcsere formát különböztetünk meg (Frederickson féle felosztás) és ebből a II/B, a III-as és a IV-es, valamint az V-ös típusú eltéréseknél az omega 3 zsírsavak használata bizonyítottan előnyös.

Azt azonban szem előtt kell tartanunk, hogy a terápiás hatás csak napi 2000 mg felett várható.

Figyelni kell arra is, hogy az omega 3 készítményben az EPA (eikoza-pentaénsav) és a DHA (dokoza-hexaénsav) mennyisége megegyezzen.
 
Ma a koleszterincsökkentést csak igen nagy áron tudjuk elérni, statinok kiterjedt adásával, de ennek a gyógyszercsoportnak számos nem kívánatos mellékhatása is van. Ugyanakkor az is teljemediterrán diéta, SuperGreens. lúgosítás, lúgosító fogyássen nyilvánvaló, hogy az Amazónia, Indonézia, Afrika és Himalája lábainál élő, civilizáció által még nem sújtott természeti népek közt végzett vizsgálatok alapján az ő koleszterin szintjük 2,8 mmol/l környékén van.

Ezt mi megközelíteni leginkább a mediterrán diétával, az omega 3 zsírsavak fogyasztásával és rendszeres testmozgással tudjuk.

A mediterrán diéta az olíva olajon, rengeteg zöldségen, citrusféléken, tengeri halon, kevés vörösborfogyasztáson alapul.

A természeti népek étrendjéhez mi már soha nem térhetünk vissza, így hát, mint mindenben, itt is kompromisszumot kell kötnünk.
 
A Super Greens 49 zöldséget tartalmazó ital rendszeres fogyasztása sokat segíthet mindennapjainkban a mediterrán diétára való átállásban. Váltani pedig soha sem késő. Éveket, évtizedek nyerhetünk ezzel a változtatatással és életünk  minősége is sokkal jobb lesz.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!