A különböző „csoda fogyasztószerek” sokszor igen káros anyagokat tartalmaznak és más egészségtelen vegyületekkel párosulnak. Ezzel szemben a zöld tea egy teljesen természetes anyag, mely segítséget jelenthet az egészséges fogyásban. Természetesen nem fogunk tőle 1 hét alatt 10 kg-ot fogyni, de rendszeres fogyasztásával jelentősen növelhetjük szervezetünk zsírégető kapacitását és blokkolhatjuk a zsírszövetek felhalmozódását.

A táplálék egy része (a cukrot és a zsírt is beleértve) a májban és a vékonybelekben trigliceriddé szintetizálódik, majd a véráram segítségével eljut a test egyéb szöveteibe. Trigliceridre nagy szüksége van a szervezetnek, hiszen ez az energia egyik fontos forrása, ami elengedhetetlen a fizikai aktivitás, illetve az élet más folyamatai során. Probléma akkor van, ha a triglicerid mennyisége megnegcg-green-tea.pngő, s a felesleg zsírszövetté változik, ami túlsúlyhoz, majd elhízáshoz vezethet.

Itt jön be a zöld tea valódi szerepe. A zöld tea nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, melyek azon enzimet aktiválják, mely a felesleges triglicerid lebontásáért felelős. Így hosszú távon a zöld tea jelentős segítséget nyújthat a zsírégetésben.

A zöld tea emellett egy erős antioxidáns, a benne lévő katekinek felelősek a zöld tea számos jótékony tulajdonságáért. Közülük az EGCg (epigallocatechin gallate) fokozza az anyagcserét, ezáltal elősegíti a fogyást.

Emellett az EGCg a zöld teában található koffeinnel együtt stimulálja a központi idegrendszert és arra ösztönzi a szervezetet, hogy a felesleges zsírt energiaként hasznosítsa. Ezt a folyamatot termogenézisnek hívjuk. Önmagában a koffein is alkalmas erre, de kutatások szerint zöld tea kivonattal kombinálva sokkal hatékonyabb.

Az egészséges fogyásnak fontos részét képezi a rendszeres testmozgás. Sportolás során a szervezet kalóriát éget, növeli a szervezet energiaszintjét, izmot épít és fokozza az anyagcserét. A zöld teában lévő katekin polifenol fokozza a zsírok felhasználását a máj és az izmok által.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!