Ez a magas rosttartalmú étel könnyedén, kb. 10 perc alatt elkészíthető, reggelinek kiváló.

Hozzávalók:

-    1,5 csésze víz
-    egy csipet só
-    ¼ teáskanál fahéj
-    2 teáskanál méz
-    2/3 csésze zabpehely
-    ½ teáskanál narancshéj (bio)
-    1/3 csésze kékáfonya
-    ½ csésze tej (vagy szójatej, rizstej, mandulatej)

Öntsük a vizet egy közepes méretű lábosba, majd forraljuk fel. Ezt követően adjuk hozzá a sót, fahéjat, mézet és a zabpelyhet. Tegyük kisebb lángra és kb. 5 percig kevergessük, amíg a zabpehely felszívja a vizet. Adjuk hozzá az áfonyát, a narancshéjat és a tejet. Lassú tűzön kevergessük még 5 percig, amíg krémes lesz. Fedjük le, hagyjuk állni 5 percig, majd tálalhatjuk.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!