Ez a magas rosttartalmú étel könnyedén, kb. 10 perc alatt elkészíthető, reggelinek kiváló.
Hozzávalók:
- 1,5 csésze víz
- egy csipet só
- ¼ teáskanál fahéj
- 2 teáskanál méz
- 2/3 csésze zabpehely
- ½ teáskanál narancshéj (bio)
- 1/3 csésze kékáfonya
- ½ csésze tej (vagy szójatej, rizstej, mandulatej)
Öntsük a vizet egy közepes méretű lábosba, majd forraljuk fel. Ezt követően adjuk hozzá a sót, fahéjat, mézet és a zabpelyhet. Tegyük kisebb lángra és kb. 5 percig kevergessük, amíg a zabpehely felszívja a vizet. Adjuk hozzá az áfonyát, a narancshéjat és a tejet. Lassú tűzön kevergessük még 5 percig, amíg krémes lesz. Fedjük le, hagyjuk állni 5 percig, majd tálalhatjuk.
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!