Különleges, édes zöldség fasírt alacsony kalóriatartammal, egészséges összetevőkkel.
Hozzávalók:
- 600g édesburgonya hámozva és lereszelve
- 1 csésze reszelt alma
- 2 teáskanál friss citromlé (vagy lime)
- 1-2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál friss, reszelt szerecsendió
- 1 teáskanál sütőpor
- só ízlés szerint
- 3 evőkanál zabkorpa
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás (feltörve)
- kb. ¼ csésze repce vagy szőlőmag olaj
1, Tegyünk egy nagy serpenyőbe kevés olajat és közepes lángon kezdjük el felhevíteni.
2, A reszelt édesburgonyát tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a reszelt almát, a citromlevet, a gyömbért, a fűszereket, a sütőport, a sót, a zabkorpát és a lisztet. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, majd üssük bele a két tojást és jól keverjük össze, majd dolgozzuk el a masszát.
3, Tegyünk egy kis formába kb. 2 evőkanállal a keverékből. Az elkészített massza kb. 40 zöldség fasírt elkészítéséhez elegendő. A kis zöldség fasírtokat kevés olajon kezdjük el sütni, kb. 3 perc sütés után fordítsuk meg.
Amikor a külseje arany barnára sült, vegyük ki a serpenyőből, helyezzük rá sütőpapírra és kb. 10 percig süssük a sütőben, hogy a belseje is kellően megsüljön.
4, Langyosan, görög joghurttal a tetején tálaljuk.
Egy adag (6-8 db) tartalmaz:
- 242 kcal
- 11 g zsír, 1 g telítet zsír, 3 g többszörösen telítetlen zsír, 7 g egyszeresen telítetlen zsír, 62 mg koleszterin
- 32 g szénhidrát
- 5 g rost
- 153 mg nátrium
- 5 g fehérje