Különleges, édes zöldség fasírt alacsony kalóriatartammal, egészséges összetevőkkel. 

Hozzávalók:

-    600g édesburgonya hámozva és lereszelve
-    1 csésze reszelt alma
-    2 teáskanál friss citromlé (vagy lime)
-    1-2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
-    2 teáskanál őrölt fahéj
-    ½ teáskanál friss, reszelt szerecsendió
-    1 teáskanál sütőpor
-    só ízlés szerint
-    3 evőkanál zabkorpa
-    3 evőkanál liszt
-    2 tojás (feltörve)
-    kb. ¼ csésze repce vagy szőlőmag olaj  

1, Tegyünk egy nagy serpenyőbe kevés olajat és közepes lángon kezdjük el felhevíteni. 

2, A reszelt édesburgonyát tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a reszelt almát, a citromlevet, a gyömbért, a fűszereket, a sütőport, a sót, a zabkorpát és a lisztet. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, majd üssük bele a két tojást és jól keverjük össze, majd dolgozzuk el a masszát.

3, Tegyünk egy kis formába kb. 2 evőkanállal a keverékből. Az elkészített massza kb. 40 zöldség fasírt elkészítéséhez elegendő. A kis zöldség fasírtokat kevés olajon kezdjük el sütni, kb. 3 perc sütés után fordítsuk meg.

Amikor a külseje arany barnára sült, vegyük ki a serpenyőből, helyezzük rá sütőpapírra és kb. 10 percig süssük a sütőben, hogy a belseje is kellően megsüljön. 

4, Langyosan, görög joghurttal a tetején tálaljuk.

Egy adag (6-8 db) tartalmaz:

-    242 kcal
-    11 g zsír, 1 g telítet zsír, 3 g többszörösen telítetlen zsír, 7 g egyszeresen telítetlen zsír, 62 mg koleszterin
-    32 g szénhidrát
-    5 g rost
-    153 mg nátrium
-    5 g fehérje

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!