Az edzésmunkának három fázisa van, melyek ismerete nélkül a siker kizárt.

I. Az első fázis

Az edzést követően jelenetős folyadék és ionveszteség keletkezik, amit haladéktalanul pótolni kell. Ezt 3 dl vízben feloldott 4 sóval (egy mokkás kanállal) és 16 csepp Klorofill csepp hozzáadásával lehet rendezni.

II. A második fázis

Az edzésmunka során a szénhidrátok elégnek és a bevitt aminosavak elkezdenek beépülni az izomzatba. Ez a fehérje szintézis azonban igen lassú és sok energiát kíván. Mivel a cukrokat már elégettük, ezért ebben a fázisban már szükség van a SuperGreens-re, hogy a feleslegesen bevitt és a szervezet által fel nem használt aminosavaktól megszabadulhassunk (ornitin-karbamid ciklus).

III. A harmadik fázis

A folyamat lényege a harmadik fázis, amikor is a bevitt aminosavak elkezdenek fehérjékké összeállni. A fehérje szintézis nagyon energia igényes folyamat, amihez már a cukorból nyert energia nem elegendő. Ilyenkor kezdődik meg a zsírok bontása (zsírégetés) a sejten belül a mitokondriumokban.
De a zsírsavak maguktól nem tudnak a mitokondriumokba bejutni, ehhez szükségük van egy trójai falóra, az L-carnitinre, ami képes átvinni őket a mitokondrium membránján. A zsírok bontása során 129 ATP molekula képződik (egy mol palmitinsav esetében), ami nagyon sok . De erre a sok ATP-re szükség is van, m
ert 
a fehérje szintézis (izomépítés) rendkívül energia igényes folyamat.

Eközben viszont a mitokondriumban rengeteg szabad gyök keletkezik, olyan molekulák, amiknek a külső elektronhéja párosítatlan elektronokat tartalmaz, és ezek a szabad gyökök megtámadják a sejtekben lévő, létfontos molekulákat (DNS, RNS, fehérjék, enzimek), ami nem kívánatos, mert súlyos betegség lehet a következménye.

Nos, ezeket a szabad gyököket közömbösíti az a sok antioxidáns (C, B, P vitaminok, polifenolok, klorofill, nyomelemek), ami a SuperGreens zöld italban nagy mennyiségben fordul elő.

Ezért, és ebben a sorrendben kell tehát ezeket a készítményeket fogyasztani és akkor nem csak hatékony, hanem egészséges is lesz az edzés.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!